HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 25 september 2017 18:18

Vet inte om de forsökte låta lite mer The Police /The Jam här för att sälja till poppig new-wave publik. Hmm..anyway kanske en av de sämre låtar bandet spelat in. Oooa aaahh körer och tjatigt upprepande av refränget. B sidan är lite roligare men platsar nog inte på min 40 bästa låtar från detta band. På bilden ser de också mer ut som statister i en Adam Ant video än tuffa punkare -och då pratar vi 1981 så det är inte så sent på 80 talet som det låtar. Detta är inte en single från någon skiva och jag vet inte vad som hände här, men samma år gav de ut LPn Diminished Responsibility också, som är den skiva jag gillar minst av deras 5 första. Tänk bara året innan gav de ut Brand New Age med fantastiska låtar och sound.
Jag var bara 12-13 år när denna kom så jag tror det gick 1 år till innan jag ens hade hört något av U.K Subs, men det är sånt jag bara kan gissa om nu, men för alltid kommer fundera kring (när man hörde vissa band första gången osv) Denna vinyl köpte jag begagnad och sliten någongång på 2000 talet och detta var andra gång jag lyssnat på den....

Keep on running (Til you burn)Perfect Girl
Category 7" Punk
GEMS 45 1981 Blå vinyl

ANNONS
Av Gundozer - 20 september 2017 14:13

Ja det var ju en och annan artist och band jag gärna hade sett men passade dåligt med jobb och semester...och ork. Fick iallfall sett Bad Religion 10 augusti med min Maria. Det var endast andra gången live för oss båda. Första gången var på "2000 talet" / Fryshuset.
Inte så mycket att rapportera om så att säga angående denna konsert...Metsadels bästa låtarna och 2-3 jag gärna hade varit utan och som vanligt saknades min favorit In so many ways den har de nog aldrig spelat live säkert(?) anyway här bjöds det på sånt som : Infected, Against the grain, Generator, Punk rock song, Sorrow, American Jesus, Los Angeles is burning, Atomic Garden osv osv...
 

Rolig grej var att jag helt missat att Brett Gurewitz inte var med och tyckte han såg så jäkla tunn och sjuk ut -det var då en helt annan snubbe på gitarr med glasögon. Ja ja de har bytt några medlemmar genom åren och jag är inte den som håller koll annat än om sångare byts i band, typ.
Se också på bildsök hur många bilder som kommer upp på den andra snubben (sorry orkade inte kolla upp hans namn) Bildsök Brett Gurewitz

Spara

ANNONS
Av Gundozer - 19 september 2017 12:32

Kul med grejer från förr. Hämtade hem lite vinylskivor och kassetter från Norge nu i September.
Jag hade ju ett gäng originalkassetter men oftare var det inspelade kassetter från andras skivsamlingar och några gånger gjorde jag blandband till mig själv också -och i några fall verkar jag alltså ha målat och gjort de fina. En konstig grej med dessa är att jag inte ens minns å ha lyssnat på KISS första, men minns mer av Alive II. Gillade inte dem mycket på den tiden egentligen, så dessa har jag nog fått av någon eller bytt till mig i något slags "paket byte".
Rolig mix är att på baksdian av Sex Pistols har jag blandat Gasolin, Boomtown Rats och Dead Boys.
 

Av Gundozer - 24 augusti 2017 21:30

Hittade detta band och kan inte sluta lyssna just nu.
False Reality och skivan End of eternity
Metal från Rumänien. Men det fina och facinerande är att de har en behaglig och nästan mystisk lugn ton i det hela. Det är väl Death Metal med Black Metal och till och med Gothinfluenser och kanske också Progressive Metal. Tre olika sångstilar, vet inte om två av de är samma sångare som både growlar och sjunger rent, till detta tycker jag mig höra en kvinnoröst /sång också (?). Mycket melodiöst och bra gitarrslingor. Ganska långa låtar. OM jag ska ge mig på att jämföra med något är Noumena och Gardenian band jag kommer tänka på.
 
Enligt online info var de aktiva 1998-2003 för sedan att starta upp igen 2011 och kom med denna skiva 2016 som verkar vara deras första fullängdare!

Spara

Spara

Av Gundozer - 24 augusti 2017 16:21

(Live at the Centrum, WAAF-FM Broadcast 24 september 1982)
(Bilden från Subject Tour 1983)
  
Hittade denna fantastiska Aldo Nova liveinspelning från 1982 Boston. Otroligt roligt live-ljud här, så äkta. Ja det låter som en floskel men detta är som att vara på konserten tycker jag. Jäkla ös på de tre sista låtarna All night long, Fantasy och Heart to heart. Eller fan alla är ösiga, en stressig Hot Love med klank klank klank bas framme i ljudbilden. Kul också med "stage introduction" med live gitarr/bas plingande och en announcer (Steve Stockman) som pratar om "Recording artist" Aldo Nova live from the Rock n Roll capitol of the world Boston Massachusetts!!!" och "stage talk" där Aldo Nova berättar att detta spelas in mm. Lite konstigt val av coverlåt och allsång i det hela men resten rockar röv osv(Litet minus på låten Foolin' yourself där bandet/sången inte känns på topp).Lyssnar nu för tredje gången och skriver detta inlägg. Hittar inte detta som utgiven skiva men den finns på spotify och på Deezer med utgivningsdatum 18/4-2017 så det kan vara en nyutgivning från i år detta då. Finns den på vinyl?


Låten Fantasy här.
Hela albumet här under.

http://www.deezer.com/en/album/40081301
https://open.spotify.com/album/6Ja0uF5yrn5cybdrcxgSom

Av Gundozer - 6 augusti 2017 17:55

Dagens glad-nyhet.
Nu finns Scorpions på Spotify, eller det vill säga nu finns deras äldre och bra skivor där också. Jag har saknat dessa skivor, men självklart spelat vinylskivor istället. Skönt att ha de med i diverse listor på Spotify. Det verkar vara 50 års jubileumsutgåvor som getts ut 2015. Jag har kanske missat att de lagts till på Spotify, men de var inte där "för ett par år sedan" när jag letade senast? Bandet bildades 1965 -men första skivan kom några år senare såklart. Klassiska skivor detta och jag gillar några låtar på de fem första skivorna också men har alltid gillat deras 1979-1985 period bäst och just de skivor som syns på denna skärmbild. Rock on ! (...like a Hurricane maybe?)Spela en tung och kanske inte så ofta spelad låt? I like it.....

..och hörrni ni ni. Kommentera och berätta för mig om jag missat detta i flera år nu då? Fanns de kanske sedan 2015? Nu väntar jag bara på Slade också, inte många låtar som finns med det bandet och gärna några äldre skivor med Def Leppard?

Av Gundozer - 12 juli 2017 15:59

David Coverdales texter från Whitesnake: Han fjäskar och säger vad som helst för lite Love. Första exemplet menas såklart "Make Love" och inte bara Love som i kärlek. Inga nyheter detta, satt bara och lyssnade på blandade låtar av Whitesnake och det är lustigt så banala och samtidigt sköna texter. (två sista låtarna på Slide it in från 1984 detta)
Now I believe in you, and everything that you do
'Cause I'm hungry for love....
I need the comfort of womanly mind,
But, I get nervous when I think about so many women and so little time

//Whitesnake -Hungry for love


I'm guilty of love, It's a crime of passion.
Guilty of love, and there's no doubt about it, no doubt about it.

// Whitesnake - Guilty of love

Av Gundozer - 12 juli 2017 12:43

Home alone en dag i juli och lyssnade på diverse hårdrock och drack en Vodka med apelsin Mer.
Kollade igenom min Tank skivor...och beställde en till från Discogs.
(Image from Instagram)
 


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se