HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 13 mars 2017 14:06

Dags för en skiva igen. Tog en i högen, så det är som vanligt inget nytt.
Här en låt med härliga "alternative" bandet Unwound. Hardcore /Indie Rock. På A sidan deras näst bästa låt (?) från deras bästa skiva och bästa period kring 1995-1998. På B sidan en ok låt. Jag har nämnt bandet tidigare på bloggen och det är verkligen ett band och sound som står ut i mängden. Mycket bra känslig/skrikig sång och drivande bas..och hela paketet. Bandet breakade 2002 och jag fick sett de live en gång i Malmö ca 1996-1997, och har också en t-shirt någonstans. DEN ska jag leta fram i dag. hej svejs.

A- Corpse pose
B- Everything is weird
 
Kill rock stars krs 262
1996
Category : Vinyl 7" Alternative /Hardcore / Indie

Av Gundozer - 9 mars 2017 18:34

Har strulat och bytt dator, forsökt med olika VHS spelare och sladdar OCH program. Har nu fått till något, men dålig kvalitet och det tar tid. Hoppas komma på bättre sätt och lära mig fixa till längd, kvalitet osv ..Men bjuder här på ett klipp från 1991 eller 1992 där jag "rockar loss" hemma med basen efter å ha lyssnat på skivor med kompisar och druckit 2 (?) öl. I en etta på Skaberjögatan / Mellanheden / Malmö.

Så en test detta på hur det funkar att ladda upp video (MPG 50 Mb) här....funkar det elelr tar det skitlång tid?


 
Finns och kommer finnas ännu sämre grejer här på youtube-kanalen:
https://www.youtube.com/user/doz68

Av Gundozer - 7 februari 2017 13:34

Tänka sig! Jag brukar aldrig gilla låtar som spelas på radion -ja om vi inte pratar om nostalgi och någon trevlig låt från 80 talet osv. Men i dag hände det : Jag lyssnade på P4 i bilen och det spelades en trevlig Indiepop / singer & Songwriter låt. Det var en lättsam "feel good"- låt och bra röst. Ingen aning om artisten, men jag kollade upp det på en sökmotor baserad på delar av texten och det visar sig vara en grupp eller artist som kallar sig Passenger och låten det gäller var Anywhere. Mycket bra, lyssnade på den på spotify hemma och på några andra låtar -som väl inte direkt var lika bra, men med referenser till Tracy Chapman och Paul Simon är det klart över genomsnittet om man ser till det som brukar spelas av massproducerad överproducerad meningslös popmusik. Tack P4 ni hittade ett guldkorn i gödselhögen.


https://open.spotify.com/track/2LYN8JZ2dec6wReOsB5XFo


Edit// Nu kollade jag på låtlistan och denna artisten verkar ha en annan JÄTTEHIT som heter Let Her Go...som spelats 540 miljoner gånger på spotify och den har jag ju såklart hört, den gick ju 5 ggr per dag för några år sedan. (2012/2013) Den är lite samma stil men inte lika bra tycker jag. Och till detta hör att jag hörde den så mycket ett tag så jag brukade sjunga tekstraden "spelar samma sång på radion" på hela den melodin när jag hörde den...det passar jättebra. Ganska tjatig melodislinga. Artisten (Mike Rosenberg) är förresten från Brighton, en stad jag besökt två gånger och tycker mycket om...

Av Gundozer - 26 januari 2017 12:58

Datorpaj sedan december så mycket få inlägg nu -alltså inga alls. Så jag kör denna som jag nyss la upp på facebook ang. dagens musik :
"OJ....då blev det plötsligt dags för mig att lyssna på Iron Maiden -DET händer inte varje år måste jag erkänna, då jag har tröttnat väldigt jättemycket på Bruce och galoppmetallen...och lyssnar helst på de två första skivorna, men ja, NU hände det alltså at jag blev nostalgisk och kände för att lyssna på deras ganska nya skiva (ja jag slutade lyssna på dom ungefär här, eller egentligen efter nästa skiva...) Somewhere in time gäller detta alltså. 2-3 fina låtar på den, men Bruce låter ju för jääääkligt dum när han ylar på det där sättet. Tänk vilket band de kunde blivit med en lite "tuffare" eller roligare sångare. Eller med ännu större delar intrumentala låtar och lite tyngre gitarrljud. Så lite gnäll men va fan, det är ju musik och musik ska skapa känslor .....Skivan säljes av mig på Discogs förresten."

 

Av Gundozer - 1 december 2016 22:08

Ja detta är på riktigt och låten och artisten var Big in Germany på tidigt 80 tal läser jag på the world wide web. Räknas som Tysk New Wave i samma stil som Nena och Falco. (Neue Deutsche Welle)
Jag har aldrig hört låten eller hört talats om artisten, men skrattar gott till denna video. Fulsnygg så dålig så det är bra osv. Njut and destroy !

 

Joachim Witt Goldener Reiter

Av Gundozer - 25 november 2016 13:17

Red Hot Chilli Peppers - Freaky Styley
OH vad jag INTE gillade denna skiva. Jag köpte den på LP 1989 när jag hade hört och sett låten Higher Ground från Mothers Milk på MTV....men maaaan was I dissapointed när jag kom hem med denna vinyl. Lyssnade inte i butiken och förväntade mig något mer punkish /alternativish.
Gav den säkert 7-8 forsök men sålde eller bytte bort den, minns inte när hur. Har idag forsökt hitta något positivt med den genom en spotify snabbgenomgång men -nej jag mår nästan illa av detta white-trash snäll-trams funkiga sound. Minns att jag gillade lite av den där Catholic School girls och ganska OK "groove och bas" i American Ghost dance...annars...jobbig musik och jobbigt att folk kan ha så olika smak, alltså jobbigt på ett sätt att man aldrig får dela eller känna den känslan som de känner som hyllar denna skiva och berömmer ljudet mm. - men grattis till de som diggar detta och det hade varit roligt att testa en sånn hjärna någon timme och lyssnat med nya öron så att säga lite freaky (huh?)Av Gundozer - 25 november 2016 09:28

ÖSIGT tips i väntan på vilken skiva jag ska skriva om...snart. Denna låt och band har jag inte någon skiva med, så jag lyssnar på detta genom spotify och min Fidek Cube på maximus volumious nu på morgonen. Amerikansk Thrash med krig och död i blandade rim och refränger.

 
Warbringer -Total war

2008


2006 (EP version)

Av Gundozer - 16 november 2016 11:40

På konsert i Spanien 11 Nov. 2016 . Hade en kort semesterresa inplanerad och kollade innan på internet efter spelningar och hittade denna med bandet Belako på Sala Stereo Alicante. Det var i princip slutsålt och typisk mörk lokal på bakgata med liten scen och två barer och kö till den smutsiga toaletten. Priserna i baren var helt OK med exempel en flaska öl för 2 euro och en 6 cl vodka/whiskey for 5 euro. Inträde 10-12  Euro (minns inte) Ganska vuxen publik och 50/50 ang. kön.

(notera samma t-shirt som i inlägg under.)

Förbandet VULK överraskade. Hittade info senare att de är ett band från Bilbao. Spelade någonslags New-wave med punkig influenser. Tänk The Jam /Television /Sex Pistols med en energisk och hoppande, klättrande och dansande vokalist, halvnaken gitarrist (efter några låtar) och hårt spelande bassist och trummis. Låtarna var ganska lika men "trevliga" och publiken var med hela tiden.

     


Headliner var Belako med två tjejer och två killar i bandet. De spelar någonslags 80-90 tals alternative rock och i och med mestadels tjejsång påminner det mycket om Breeders, Pixies och Sonic Youth -men de hade också lugna pop-låtar och andra låtar med mera synth-influenser. Det var mest basgången som drev vissa låtar och vokalisten sjöng ofta med huvuded nerböjt för sedan att slå på några tangenter -speciell stil på henne helt klart, och blandat spanska och engelska tror jag. Lite svårt höra alla ord. Både gitarristen och basisten fick både sjunga och skrika här och där. Mycket roligt konsert och de hoppade och rörde sig  på scen, och publiken sjöng med i ders "hits". De spelade mina favoritlåtar  Off your shoes, Stop Contradictions, Nomad och Haunted House av de jag kände igen från spotify. Leta upp dem där vettja.


     


Efter konserten pratade jag först med delar av förbandet och berömde deras The Jam influenser och energi ...för att  sedan träffa på bandet och några från konserten på nästa ställe vi var på (som hette Jendrix) Fick tagit några dåliga selfies där med tre av fyra bandmedlemmar, missade tyvärr vokalisten och hela förbandet, själv om de också var där. -men tänker lägga in denna "recension" där på facebook och se om de svarar något (use translator) Ja jag tror inte det var många andra än mig och min reskompis där som INTE pratade spanska?

 

Hittade en video på youtube från denna konsert - men mycket dåligt ljud, men en av de bästa låtarna. Belako -Nomad. Hoppa fram lite till ca 3 min om ni kollar på den.

Kolla Vulk live Alicante med samma dåliga ljud. men de ser då coola ut..he he:

Bandcamp: Belako
Facebook: Belako
Bandcamp : Vulk
Facebook: VulkOm mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se