HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 18 december 2017 10:45

SÅ STORA var de The Alarm, och så små är de i dag. Ser att de gett ut flera skivor och solo-skivor, men det är ju liksom bara denna som gäller för mig. Nästa skiva var väl i samma stil och relativt många som köpte den kanske (?) men jag köpte bara denna. Sköna låtar och melodier, men nu i backspegeln är det lite konstigt att jag gillade detta SÅ mycket för det är väldigt lite punk och mera pop-folkrock. Ok det påminner lite om The Clash här och där. Jag minns att de räknades som Alternative och i princip Punk rock (och sorterades in som sådan i skivbacken) Bandet är/var från Wales. Bästa låtarna är många men framförallt dessa : Sixty Eight Guns, Blaze of glory, Where were you hiding.., Third Light
Kul låtar och nostalgi men jag orkar inte en hel skiva med detta nu för tiden. Hur minns du The Alarm och när lyssnade du senast på en låt?
 
 

The Alarm - Declaration
Alternative Rock / Rock Vinyl LP 1984


Live och lite ostämd version...(?)

ANNONS
Av Gundozer - 10 december 2017 15:38

Igen hamnade jag på  Harry B James och live band. Det var Dirty Nights Rock Club som arrangerade "Emo Night Stockholm 3 ". Hade innan denna dag aldrig hört detta Stockholmsband. Like Torches Pop-punk. Glada låtar, standardgrejer med shout-körer och emo feeling. Inte favvoband och de hade inga låtar som stack ut förutom sista låten med extramycket allsång med/från publiken (se bilder) Kul med konsert och det var blandat folk och trevlig "DJ musik" före och efter.  Kul också att prata med diverse andra band /band members. Minns några grabbar från bandet SuffiX ,  Janne från Stiffy Jones (Cool Iron Chic T-shirt) och kvinna med Turbojugend outfit. Som vanligt börjar alla band lite för sent. Tror de spelade efter midnatt, men kan ha fel. Jag drog hem vid två-halvtre tiden och hittade en falafel/korv vagn på väg hem. Gott!
 

   

     
 

Video här med Stockholm och Arlanda miljöer. (featuring Ryan Key från Yellowcard)
Lite för mycket "ooh aah" snällsångskörer kanske?

ANNONS
Av Gundozer - 9 december 2017 12:29

 

..när jag ska träna och upptäcker att hörlurar bara funkar på ena sidan.
SJITTT härlig hardcore och punk i ena örat och någon sångtjej ooh baby yeeaaah i andra örat.
(Radio pop ala Zara Larsson eller någon Idolvinnare från den eviga rix fm energy tjatradion som spelas här för att passa ”alla” )

Av Gundozer - 8 december 2017 11:44

Äntligen finns Piebald - We are the only friends we have på Spotify. Möjligt den funnits där ett tag, men fanns inte ”förra gången” jag kollade. Andra skivor har funnits länge och en samling har försvunnit ...Spotify kommer ju aldrig att innehålla alla skivor och rätt skivor kanske. Men detta är iallfall enligt mig och de flesta Piebalds guldkorn. Så många bra låtar. Hurra hurra!

skivan kom 2002. Så let’s fira 15 års jubileum nu!


-Just a simple plan

-American hearts

-Long nights

-Fear and loathing on Cape Cod

-The monkey versus the robot

-Look, I just dont like you

-Sex sells. .

Av Gundozer - 5 december 2017 19:40

OK sound men det saknas "rätt" melodier för min smak..och det låter svenskt, utan att jag vet om det är en bra grej? Mixa The Bearquartet, The Hives och Him Kerosene. Alternative Rock och "New Wave"-Punk. Fredrik Lindkvist i bandet är också med i Totalt Jävla Mörker och driver skivbolaget om jag fattat det rätt (Luftslott Records) Bäst tycker jag låten Backlash is here är, ganska ok "catchy" melodi och bra gitarrbreak. Fint genomarbetad digipack omslag. Jag äger faktiskt skivan innan också, mycket av det samma på den. Har lyssnat såpass lite på skivorna så jag kan inte skilja på låtarna. Så detta är ett exempel på skivor jag köpte begagnad som jag kanske skulle låtit bli, men man hoppas ju hitta något nytt och gärna billigt. Eller, vänta jag kan ha köpt de nya på nätet, minns inte -var över 4 år sedan. Men är slut på det nu, ska inte köpa några CD skivor mer i mitt liv har jag tänkt, så det så.

Royal Downfall - These means have no end
CD Alternative Rock / Luftslott Records 2007

Av Gundozer - 5 december 2017 08:06

Detta band lyssnade jag egentlig bara på åren 1989-1991 -köpte skivan Automatic, men sen inget mer. Denna vinylsingel köpte jag senare, någongång på 2000 talet. Fantastisk skiva och bästa/ mest kända låten här (och som alla vet gjorde Pixies en cover på den) Har dålig kolla på deras andra skivor och låtar MEN de har en mycket bra låt på skivan Munki senare som heter Fizzy. Kort summering : Bästa låtar från detta skotska band = Head On och Fizzy


The Jesus And Mary Chain
A - Head On
B - In the Black

Vinyl 7" Alternative Rock /Indie Pop 1989

Av Gundozer - 4 december 2017 19:08

Allt blir inte guld och gröna skogar...eller hur man säger.
Jag älskar verkligen Alice Donut men på denna split där med Da Willys där de gör varandras låtar blir det bara pannkaka och ångest. Bandet Da Willys är inget jag gillar och deras version av den fin-fina låten Egg är så dålig så jag har inte hört hela på de två forsök jag gjort. Alice Donut version av Da Willys låten går att lyssna på men det finns ingen större anledning kan jag tipsa om. Så ja..halvsnyggt crazy-omslag och den kostade inte så mycket, men Nej. Bye...

A - Alice Donut - Love Rollercoaster  
B - Da Willys - Egg
Vinyl 7" Alternative Rock /Punk 1991
Av Gundozer - 1 december 2017 13:06

Hittade en rolig grej i dag. Det finns info om att Child in time intro och delar är lånade/stulna från en låt som heter Bombay calling som bandet It's a Beautiful Day spelade in 1969.
Och detta stämmer verkligen. Lyssna själv.


En udda grej är att Deep Purple (eller skivbolaget) år 2000 gav ut en live skiva /video från Bombay som heter just Bombay Calling  (en official Bootleg som det står på omslaget) se här på Discogs.
Deep Purple - Bombay Calling


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se