HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 16 november 2016 11:40

På konsert i Spanien 11 Nov. 2016 . Hade en kort semesterresa inplanerad och kollade innan på internet efter spelningar och hittade denna med bandet Belako på Sala Stereo Alicante. Det var i princip slutsålt och typisk mörk lokal på bakgata med liten scen och två barer och kö till den smutsiga toaletten. Priserna i baren var helt OK med exempel en flaska öl för 2 euro och en 6 cl vodka/whiskey for 5 euro. Inträde 10-12  Euro (minns inte) Ganska vuxen publik och 50/50 ang. kön.

(notera samma t-shirt som i inlägg under.)

Förbandet VULK överraskade. Hittade info senare att de är ett band från Bilbao. Spelade någonslags New-wave med punkig influenser. Tänk The Jam /Television /Sex Pistols med en energisk och hoppande, klättrande och dansande vokalist, halvnaken gitarrist (efter några låtar) och hårt spelande bassist och trummis. Låtarna var ganska lika men "trevliga" och publiken var med hela tiden.

     


Headliner var Belako med två tjejer och två killar i bandet. De spelar någonslags 80-90 tals alternative rock och i och med mestadels tjejsång påminner det mycket om Breeders, Pixies och Sonic Youth -men de hade också lugna pop-låtar och andra låtar med mera synth-influenser. Det var mest basgången som drev vissa låtar och vokalisten sjöng ofta med huvuded nerböjt för sedan att slå på några tangenter -speciell stil på henne helt klart, och blandat spanska och engelska tror jag. Lite svårt höra alla ord. Både gitarristen och basisten fick både sjunga och skrika här och där. Mycket roligt konsert och de hoppade och rörde sig  på scen, och publiken sjöng med i ders "hits". De spelade mina favoritlåtar  Off your shoes, Stop Contradictions, Nomad och Haunted House av de jag kände igen från spotify. Leta upp dem där vettja.


     


Efter konserten pratade jag först med delar av förbandet och berömde deras The Jam influenser och energi ...för att  sedan träffa på bandet och några från konserten på nästa ställe vi var på (som hette Jendrix) Fick tagit några dåliga selfies där med tre av fyra bandmedlemmar, missade tyvärr vokalisten och hela förbandet, själv om de också var där. -men tänker lägga in denna "recension" där på facebook och se om de svarar något (use translator) Ja jag tror inte det var många andra än mig och min reskompis där som INTE pratade spanska?

 

Hittade en video på youtube från denna konsert - men mycket dåligt ljud, men en av de bästa låtarna. Belako -Nomad. Hoppa fram lite till ca 3 min om ni kollar på den.

Kolla Vulk live Alicante med samma dåliga ljud. men de ser då coola ut..he he:

Bandcamp: Belako
Facebook: Belako
Bandcamp : Vulk
Facebook: Vulk


Av Gundozer - 3 november 2016 19:50

Köptes på konsert med bandet på Barbue i København.
(Kan ha varit sent 1991- då skivan kom det året och bandet lades ner 1992) Härlig tuff stil på musiken som  räknades in under det stora paraplyet : "Grunge" men var hårdrockig punk.

Av Gundozer - 24 oktober 2016 08:46


Stenhårt band från england -eller egentligen är det ett gäng "maskerade" hemliga medlemmar och allt det där. Så det är väl ett studio-projekt, men vet de också spelat live. Ja lite oklart, och vet inte ens vad Misery Forever ska koppla till då jag inte sett/hört någon sådan skiva eller låt. Snygg long sleeve är det iallfall.....och ja, musikstilen är en mix av tyngd och hårdhet = Hardcore, Black Metal, Doom.

Köpte den online 2015.
Back print också...

Av Gundozer - 20 oktober 2016 18:30

Köpte denna för ca 4 år sedan -minns inte om jag samtidigt beställde något mer. Kan ha varit en CD då jag höll på med sånt tidigare. Några artister på detta bolag förr /nu : New Found Glory, Taking Back Sunday, Samiam, The Weakerthans, Yellowcard, Siverstein.....Roligt med tema på T-shirten som väl ska vara någonslags gammal reklamstil med tema "Brewing Company"..och fint med logo som back print. Skön färg också -inte alltid  svart eller vit. Om någon kanske vet mera om denna så bara kommentera, om det tex var en samlingsskiva eller vilket år ungefär den var aktuell.


#hoplessrecords #punkrock #punkTshirt #punktröja

Av Gundozer - 20 oktober 2016 14:18

Köpte denna snygga svarta t-shirt från Nuclear Blast september 2016.
LP skivan har jag sedan ca 1987/1988. Jag minns att jag bytte till mig den, men kommer inte ihåg vem som bytte bort denna klassiker redan då och vad bytet var...Detaljer från baksida och med min skiva med på bild:

Av Gundozer - 20 oktober 2016 14:13

Ja det är ju mest min lilla mimre-plats detta och inte många som kollar eller kommenterar, men jag testar att lägga upp lite grejer så som mestadels T-shrits hade jag tänkt. Jag har egentligen aldrig köpt så väldigt mycket merch, har några scarfs och pins, men då mest t-shirts....Kanske blir någon berättelse och fakta om när prylen köptes eller annan info..eller så blir det kanske bara en bild...we for see !

Har ni tur / otur kanske det hela utvecklas till en MODE BLOGG!
 -och har jag otur så kanske jag börjar tok-köpa prylar bara för att skriva om det här.

Uppdaterar listan här, så jag kan hålla koll själv.

2) Hopeless Records /T-shirt
1) Onslaught /T-shirt

Av Gundozer - 19 oktober 2016 18:39

Hittade en länk med lite info för de som eventuellt har haft detta problem.
(och NEJ jag har inte ens tänkt tanken att detta kan vara ett problem)
Det gäller alltså problemet att få ut Vinyl Lpn från pappers-inner-omslag utan att "skada" skivan!
När jag ser sånt som detta blir jag lite uppgiven och tappar lusten att samla /köpa /sälja vinyler....Han pratar också om att tvätta skivan -ja det är inte heller ett problem jag funderat på när man köpt en ny skiva! (?) Eller han kanske pratar om när han köper beg. skivor -anyway. Kolla filmen och somna om...

Av Gundozer - 14 oktober 2016 11:19


Då har jag nästan slutat köpa skivor senaste halvåret. Så nu ringde Fed-Ex på och överlämnade ett paket från tyskland och Nuclear Blast med lite nya KLÄDER! Ja det känns konstigt att inte köpa en skiva med samma jag beställer något där och jag var nära beställa Death Angels nya 2xLP men beställde long sleeve istället. he he -så får jag lyssna på den skivan på Spotify.
Länk till Produkter (Death Angel /Nuclear Blast)

Jag beställde två T-shirts också (Onslaught och Nuclear Blast logo) allt detta för pengar jag fått in på skivförsäljning genom Discogs. Funderar på att starta en klädblogg istället -jag har ju säkert 100 band/musik t-shirts nu (?) Eller iallafall kombinera detta med skivor här.


Om mig och musiken -gärna från 80-90 talet.

THE presentation:
Köpa skivor på Discogs?
 Aldrig
 Varje vecka
 Varje månad
 Varje halvår
 Provat 1-2 gånger
 Tack för tipset
 Vad är Discogs?

This is...

senaste

Donera pengar för läst blogginlägg
><

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Donera några kronor?

Jag har lagt ner massor med timmar på detta med bloggen. Donera några kronor?
Donera pengar för läst blogginlägg

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
Instagram <-
Daglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se