HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 5 december 2017 19:40

OK sound men det saknas "rätt" melodier för min smak..och det låter svenskt, utan att jag vet om det är en bra grej? Mixa The Bearquartet, The Hives och Him Kerosene. Alternative Rock och "New Wave"-Punk. Fredrik Lindkvist i bandet är också med i Totalt Jävla Mörker och driver skivbolaget om jag fattat det rätt (Luftslott Records) Bäst tycker jag låten Backlash is here är, ganska ok "catchy" melodi och bra gitarrbreak. Fint genomarbetad digipack omslag. Jag äger faktiskt skivan innan också, mycket av det samma på den. Har lyssnat såpass lite på skivorna så jag kan inte skilja på låtarna. Så detta är ett exempel på skivor jag köpte begagnad som jag kanske skulle låtit bli, men man hoppas ju hitta något nytt och gärna billigt. Eller, vänta jag kan ha köpt de nya på nätet, minns inte -var över 4 år sedan. Men är slut på det nu, ska inte köpa några CD skivor mer i mitt liv har jag tänkt, så det så.

Royal Downfall - These means have no end
CD Alternative Rock / Luftslott Records 2007

Av Gundozer - 5 december 2017 08:06

Detta band lyssnade jag egentlig bara på åren 1989-1991 -köpte skivan Automatic, men sen inget mer. Denna vinylsingel köpte jag senare, någongång på 2000 talet. Fantastisk skiva och bästa/ mest kända låten här (och som alla vet gjorde Pixies en cover på den) Har dålig kolla på deras andra skivor och låtar MEN de har en mycket bra låt på skivan Munki senare som heter Fizzy. Kort summering : Bästa låtar från detta skotska band = Head On och Fizzy


The Jesus And Mary Chain
A - Head On
B - In the Black

Vinyl 7" Alternative Rock /Indie Pop 1989

Av Gundozer - 4 december 2017 19:08

Allt blir inte guld och gröna skogar...eller hur man säger.
Jag älskar verkligen Alice Donut men på denna split där med Da Willys där de gör varandras låtar blir det bara pannkaka och ångest. Bandet Da Willys är inget jag gillar och deras version av den fin-fina låten Egg är så dålig så jag har inte hört hela på de två forsök jag gjort. Alice Donut version av Da Willys låten går att lyssna på men det finns ingen större anledning kan jag tipsa om. Så ja..halvsnyggt crazy-omslag och den kostade inte så mycket, men Nej. Bye...

A - Alice Donut - Love Rollercoaster  
B - Da Willys - Egg
Vinyl 7" Alternative Rock /Punk 1991
Av Gundozer - 1 december 2017 13:06

Hittade en rolig grej i dag. Det finns info om att Child in time intro och delar är lånade/stulna från en låt som heter Bombay calling som bandet It's a Beautiful Day spelade in 1969.
Och detta stämmer verkligen. Lyssna själv.


En udda grej är att Deep Purple (eller skivbolaget) år 2000 gav ut en live skiva /video från Bombay som heter just Bombay Calling  (en official Bootleg som det står på omslaget) se här på Discogs.
Deep Purple - Bombay Calling

Av Gundozer - 1 december 2017 09:59

Klassiker de luxe blir nummer 300 här på Hardkåre!
Highway To Hell
. Inget nytt att skriva om denna låt eller bandet som inte redan sagts.. Låten är så bra på så många sätt, och numera nästan "folklig" då den spelas av coverband och i tv program som Så ska det låta, Diggilo m.m men det ..och vilket härligt driv / riff /groove i B side låten If You Want Blood. Inte så mycket variation men detta är ju också en låt som är sååå klassisk. Härlig morgonmusik i dag. Tror jag forsätter med några till...ja av dessa ansikten på omslaget är bara Angus Young kvar i bandet. (om nu bandet finns kvar egentligen?)
Malcom Young död, Bon Scott död, Cliff Williams slutat, Phil Rudd slutat


A Highway to hell
B If you want blood

   
Hardrock 7" 1979


check out jättefin livevideo  : If you want blood.
(ljud från skivan -ej live, men live bilder)

Ac/Dc på spotify. 
https://open.spotify.com/artist/711MCceyCBcFnzjGY4Q7Un

Av Gundozer - 1 december 2017 09:54

Från en av de bästa skivorna - kan inte säga att den är riktigt lika bra som Let There Be Rock eller Back In Black, men där uppe i toppen och nosar. Denna låt Guns for hire riffet, gitarr, sång, melodi, drivet -toppen toppen!..och full fart på Landslide på B sidan. For all you bad boys !

   
A Guns for hire
B Landslide

Hardrock 7" 1983

Av Gundozer - 1 december 2017 09:51

Kom att tänka på jullåtar i och med annat inlägg på bloggen.
Här är Mistress for christmas B sida, men nog är A sidan Moneytalks bättre. Helt OK musik, men miles away from the real good stuff. Fint omslag med mycket detaljer dock. Jag tillhör dem som inte gillar skivan The Razors Edge annat än som bakgrundsmusik och aldrig heller köpte den (logiskt?). Tycker den är sämre än både Stiff Upper Lip och Ballbreaker, men "lika tråkig" som Black Ice och vad den nu hette den senaste...men va faan det är ju Ac/Dc.

   
A Moneytalks
B Mistress for christmas

Hardrock 7" 1990

Av Gundozer - 6 november 2017 14:25

Lee Marvin och Clint Eastwood sjunger "Country". (1969)
Från musicalfilmen Paint your wagon ("Guldrushens glada dagar" S) Inte så bra musik och inte så rolig heller egentligen. Till min förvåning läser jag att Lee Marvins låt blev en hit i flera länder och låg etta i UK före the Beatles - Let it be. Tycker nog Clint Eastwoods bidrag här är lite bättre, men kan vara att det är lite roligt just med Lee Marvins omusikaliska och mörka sång(?)
Hittade nu info om att  Wand'rin Star spelades på Joe Strummers begravning.
Ja ja, köp den av mig på Discogs för 4.80 Euro + porto eller swisha mig 70 kr så skickar jag genast denna roliga skiva till dig. Kan vara fin att hänga på väggen eller ta fram på fest om ni pratar gamla filmer osv?
   
Lee Marvin / Clint Eastwood - Wand'rin star / I talk to the trees
Format : Single 7" 1969 Paramount /EMI -Norge

Hela skivan /soundtracket finns på spotify:
Paint Your Wagon på spotify

Youtube från filmen:

Spara

Spara


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se