HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 27 september 2016 18:36

Äntligen är 2016 och min Hemma-Stereo ihopkopplade....
Jag har köpt en liten BT Reciever som kopplas in i AUX med vanliga röd/vita sladd kopplingen där bak med övergång till 3,5 och då in i denna lilla BT reciever. Funkar jättebra på 10 meter och batteritiden verkar vara OK också (*håller ett par timmar- laddas genom USB dator osv) Jag har ju diverse andra bluetoothhögtalare små och stora, men skönt att få in ljudet direkt i stereon och mina "Hi-Fi högtalare". Dock kan jag säga att utvolymen från mobiltelefonen inte är speciellt hög, så jag får höja till max ut från telefonen och sedan höja volymknappen det dubbla mot vad jag gör i normala fall när jag spelar Vinyl /CD.
Kostade 129 + porto från Fyndförflera i Östersund.
Länk och info här


* ang. batteritid var jag lite för positivt märkte jag. Den laddar ur snabbt. Drygt en timme höll den i dag tredje gången jag använder den och andra gången den laddats upp från datorn.

Av Gundozer - 8 september 2016 17:53

Köpte 11 LP skivor förra veckan sålde 5 av dom och 13 andra i går. Gick pluss kan man säga då jag gav 220 kr för de 11 och fick 500 kr för de 18, men då behöll jag bla en skiva med Rush och en med The Jam som jag lätt hade gett 80-100 kr styck för i "vanliga fall". Russ Ballard skivan lyssnar jag aldrig på, Uriah Heep var en billig samlingsskiva och Ozzy skivan hade jag två indentiska av och tre slitna Status Quo skivor var en lättnad att få sålt..osv osv...Ja, så går tankarna kring skivor en dag som denna.
(Note to self i min blogg som närmast kan ses som en minnesbok)

Av Gundozer - 8 september 2016 14:19

Delar av dagens spellista. Lyssnar igenom lite Vinyl 7or Tema : "Purple /Pink" ?

Hüsker Dü , L7, Engine Down, Regents.
 

Av Gundozer - 18 augusti 2016 14:34


Årets skiva så långt. Mycket sällan jag köper skivor samma år de kommer ut -och detta är kanske inget "nytt under solen" men en skiva med ett band som på äldre dar har fulländat stilen och fått ihop bra riff och det sitter som en smäck, som det heter. Tysk thrash-metal med texter om djävlar och död, lite banala texter men skivan är en njutning och jag har vänt den flera gånger nu, kan inte bestämma mig för vilken/vilka låtar som är bäst. Har ju också lyssnat några gånger med spotify innan jag köpte den. Titellåten är en av de bättre och snabba Welcome to hellfire också favorit och Shadow Walker är fet! Bonuslåtarna är de två låtar som inte riktigt håller samma klass. Ja det är snabb thrash med klara punkinfluenser och "moget" och välproducerad sound. Förra skivan på Metal Blade 2012 är också jättebra men mycket svår att hitta på vinyl -iallfall för under 300 kr, men det kanske kan bli läge för det också. Jag rekommenderar denna festliga skiva med poster å grejer.

   
Exumer - The raging tides
Metal Blade Records 2016
Category : Vinyl LP Thrash Metal

Lyssna då: Welcome to hellfire


Av Gundozer - 11 augusti 2016 18:06
Denna fina split köpte jag av en ryss för 1$.
Ja jag köpte några andra skivor också...
Skivan ingår i en serie av band som gör coverlåtar och skivbolaget har, så vitt jag vet, gjort alla utgåvar som kopior eller iallfall full med referenser till originalet. Just denna skiva är väldigt passande för min smak då ena sidan är en Piebald cover och andra en Superchunk cover. Två band jag lyssnade mycket på under hela 90 talet och nog anser är med på just 10 topp för hela 90 talet när det gäller viktiga band för mig. Just Piebald -Amercian Hearts är en favoritlåt de luxe ! Nu bruises av Superchunk, not so much då det är lite senare material från detta band. Banden som gör själva låtarna har jag ingen koll på, men bandet New Bruises tog rent av sitt namn från denna Superchunk låt, och bandens skrivna hyllningar till Piebald och Superchunk är trevlig...so that's it. Bra grejer kul att ha i samlingen.

A - O Pioneers!!! -American hearts
B - New Bruises - Nu bruises

No Idea Records -Under the influence #10
SH152 -7
2009
Category : Punk / Emo /Alternative Vinyl 7"
   
Klicka för större bild där ni kan läsa texten.

Av Gundozer - 24 juni 2016 21:35

Vet inte om det hände så mycket -men jag var verkligen enig i argumenten som framfördes hösten 2015 ang.  den eviga plågan med radiomusik. Samma gamla Elton John, Wham, och Kent som spelas när man lyssnar på något program där de tvunget måste fylla på med musik i "pauser". Speciellt Radiosporten är hårt drabbade av dålig och uttjatad smak. Jag fattar iofs inte varför de måste spela musik i radioprogram, OM det nu inte är ett program som handlar om musik.

De borde respektera att det nu är såpass många som lyssnar på hård rock och hårdare musik att de faktiskt spelade några hårda låtar minst varje dag. Det finns ju annars av-knapp som det brukar heta om folk inte klarar denna musiken, men vi har väl kommit lite vidare när det gäller musik nu va, eller är vi på "det spelas för mycket dunka dunka" nivån för evigt? Jag använder faktiskt av-knappen på så sätt att jag ofta stänger av eller byter kanal när det spelas musik på radion. Det är ju bara att beräkna ca 3 minuter så är låten slut...men känns lite orättvist att det är så som det är nu. (Jag betalar faktiskt Tv/Radio licens - bara en sånn grej förresten!)

Och hårt förresten -det blir väl Aerosmith, Europe och Bon Jovi om det spelas något alls? Så jag kan ju bara drömma om att få höra musik jag faktiskt lyssnar på IRL.

Hashtagg #hardrocksuppropet #hårdrocksuppropet #radiosporten #SverigesRadio

länk:
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/jenz-kjellberg-vill-ha-mer-hardrock-i-radio-startade-hardrocksuppropet

Av Gundozer - 9 juni 2016 12:57

I serien "oväntade konserter" följer nu Gitarrkillen som uppträdde på O'Learys is Vällingby Centrum i går ca kl 19.15-19.45...Vi skulle äta med familjen och kom lagom till ca 12 låtar med Jonas Ericson från Västerås (?). Det var ganska bra faktiskt och han hade gjort om de flesta låtar till någonslags egen country-inspirerad stil med mycket gitarr pling-plong. Det bjöds på mest svenska men blandat med internationella hits.
Exempel på artister : Elvis Presley, Per Gessle, Gyllene Tider, Tomas Ledin, Ted Gärdestad, Simon & Garfunkel, the Eagles, Tina Turner, Bruce Springsteen...bäst var Tina Turnerlåten What's love got to do with it.  Spridda applåder och maten smakade bra.
http://www.jonasericson.com/


Nästa konsert för min del, om inget annat inträffar, blir NOFX på Gröna Lund 16 juni...tror jag skippar Deep Purple själv om jag aldrig sett dom, och Gillan verkar hålla ganska bra enligt det jag hört av "moderna" inspelningar. Hmm..lär bli mycket folk eller, kanske jag går. Funderar också på om jag orkar se Dropkick Murphys, har aldrig fastnat för deras lättsamma punk-rock, men kan ju vara bra live i lagom mängd. (själv om jag INTE gillar Gröna Lund som konsertställe)
Se anyway listan: http://www.gronalund.com/sv/scen-show/konserter/

Av Gundozer - 7 juni 2016 13:21

Några konserter räknas inte...typ. - men jag var iallfall på någonslags konsert i går. Det var sveriges nationaldag som firades på golfängarna i Sundbyberg. Det är tivoli, mat, diverse uppträdande och tusentals besökare. Det som kan räknas som "riktiga" artister som jag såg var Doug Seegers (Country) och Zaraha (Barn /World music)...jag orkade inte att stanna för att se Ace Wilder, vilket kanske var synd? De jag såg imponerade inte och sämst med råge var någon hipp hopp-duo som var riktigt eländig. Men vädret och sällskapet var bra och hon "hallåan" Linda Rapp som sjöng barnsånger och svenska klassiker i dansbandsstil var rolig...(se bild) Så tack till Sundbyberg för att detta finns då Sverige behöver att fira nationaldagen lite mer än det som görs  -ett förslag från mig är att göra det till mera konsert utöver kvällen och ha någon /några scener lite längre bort som kanske kör lite hårdrock /alternative /indie.
Var förresten riktigt fint när det sjöngs nationalsång också.....Rapp:

Sverige.

 
Officiell info:
Länk till Sundbyberg Stad


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se