HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 3 juni 2016 09:31


Slade spelades mycket hemma hos en klasskompis ca 1978-79 det var hans äldre bröder som spelade Slade, Ac/Dc, Nazareth och de hade detta på kassetter som jag också lånade i flera veckor och lyssnade in mig på dessa band. Nu i efterhand hör jag ju att Slade verkligen inte är hårdrock, men det tyckte vi den gången. Mest var det skivan Slayed? som gällde men annars var det också någon Live och denna Slade In Flame som jag nyss köpte i fint skick. Den är inte jättebra, lite för rockig men har ju några klassiker Far Far Away, How Does It Feel, Them Kinda Monkeys Can't Swing och Heaven Knows. Det är låtar från en film som jag verkligen inte har koll på men på bilderna på skivan ser det ut att vara ännu en film om ett rockband som ska lyckas och sedan går något snett(?) he he.. Helt Ok nostalgimusik nu på äldre dar och jag är sugen på att skaffa några flera Slade skivor. Nobodys fool hade jag men vet inte var/när jag bytte bort eller sålde den...
   
Category- Vinyl LP Rock
Polydor 1974

Far far away m/karaoke text.

Av Gundozer - 1 juni 2016 09:16

Witchfynde - Lords of sin

En dubbelskiva och ett band där omslaget, titlar och detaljer ger intryck av att vara hårdare än själva musiken i verkligheten är. Ganska snäll hårdrock med texter om "synd", kärlek, svek,
Musiken påminner om sånt som Demon, Tygers Of Pan Tang, 220 Volt, Accept. Ja det är Hårdrock /NWOBHM. Bandet heter alltså Witchfynde men kallar sig själva The Lords Of Sin och slår till med slogan på baksidan "THE SINNERS : US ALL- AND ALL OF YOU"
Bästa låten tycker jag nog är Stab in the back och sämst är soft-rock balladen Heartbeat som är riktigt usel och enkel. Trevlig skiva att spela och det har jag gjort många gånger genom åren utan att egentligen några låtar fastnar, men det är en klassisk skiva och omslag. Låtarna på andra skivan här är Live från tidigare skivor. Deras första skiva förresten har ett omslag som ser ännu mer Black metal ut med symboler osv -men är inte heller speciellt mycket black metal.

Nu lägger jag upp den till försäljning på Discogs. Lika bra sälja och kanske använda pengarna till att köpa något nytt.
https://www.discogs.com/seller/Gundersen/profile

 

Category : LP Hardrock
Mausoleum LORD 835354 / 1984
Av Gundozer - 31 maj 2016 19:34

Härligt med ett break....lite paus i köpandet av skivor. (note to self detta) Jag har inte köpt en skiva på Discogs /Tradera /Amazon / Ginza / Musicstack sedan october-2015 ! Ej heller på någon skivaffär eller stadsmission/myrorna...Det jag köpt är 3 olika skivor på konsert senaste 2 månaderna och så fick jag 6 LP skivor av en "musik-kompis" för drygt en månad sedan. Har sålt 15 skivor/kassetter sedan början på april.
Det går rätt väg detta, men kanske skulle beställa en skiva nu då -det är ju trevligt att gå och vänta på post och sedan när man får den och kollar /spelar skivan första gången.

Blir mycket spotify och att spela de skivor jag redan har.

Dagens spellista på spotify :
 Led Zeppelin - Set It Straight - Sinking Ships - Modern Life Is War - Svalbard - Rancid

 

Av Gundozer - 10 maj 2016 09:02

Hörde något på nyhetsmorgon om at Cyperns bidrag i år skulle vara en hårdrockslåt...well...så mycket hårdrock var det inte över musiken men bandet och videon ser ju ut som Black Metal, Nu-Metal, Death Metal ..."something" så jag kom på att jag skulle testa att se videon utan ljud och lyssna på hårdare musik. Och det funkar ju ganska bra själv om såklart sången är osynkad !? ha ha...orkar inte redigera detta osv, då det finns massor med exempel på sånna grejer på youtube..men ja, det vara bara en tanke.
Minus One - Alter Ego


Så spela videon utan ljud och prova någon låt från Spotify.
Diverse förslag:

Av Gundozer - 26 april 2016 09:30

Gubbrock på Debaser....Magnum är ju ett band jag lyssnat ganska lite på hemma -förutom senaste två åren egentligen. På 80 och 90 talet var det ju punk, metal osv som gällde och inte denna sortens mjukare rock. Ja, så himla mjukt är det inte alltid, och de räknades i allfall förr till Hårdrock, Symfoni Rock och skivomslag, texter och varannan låt är ju ganska  "Hårdrockig". Jag har ju i princip hört mycket av deras 8 första skivor då kompisar hade detta hemma och jag minns mest att On Storytellers night var ganska bra och Vigilante sög rejält, så jag köpte aldrig en skiva med bandet. Dock gillar jag faktiskt några av deras 2000 tals skivor numera..tex On the 13 the day.
....men konserten då?
- Det var som förväntad massor med folk i Magnum t-shirts från 80-90 talet där, och minst hälften var på min ålder eller äldre!
- Ölen kostade 58 kronor ...usch.
- Det började bra med Soldier of the line och On a storytellers night....
- Sen 6 halvbra låtar.
- Så kom How far Jerusalem och Unwritten Sacrifice som är bättre låtar.
...sen tröttnade jag rejält. Det blev för soft, ballader, segt live. Jag trodde tex de skulle använda bakgrunden till någotslags ljusshow eller visa bilder, men med såpass mycket lugna låtar och samma fakter och rörelser från bandet räckte det med 14 låtar för min del. Det visade sig senare att de bara spelade 16 låtar. Så jag missade bara låtarna Vigilante och Kingdom of madness. Men nu har jag sett bandet och detta MÅSTE väl vara deras sista turne? Bob Catley (sångare) är 68 år gammal och Tony Clarkin (Gitarr) är 69.

 Förbandet var pinsamt. (standard hård rock från Ryssland)


Av Gundozer - 14 april 2016 12:02

Läste en bra artikel på "BBC music" om att köpa vinyl, att många lyssnar på låtar streamed först för att sedan köpa vinylen och att det faktiskt har blivit så populärt med vinyl att många köper skivor utan att ens ha en skivspelare. Ha ha.!? Just det kan ju tyckas konstigt, eller att man har skivor endast som dekor eller något att samla på och visa upp eller för att stödja artisten.
Konstigt förresten att det fortfarande bara är 5% kvinnliga vinylköpare och läste i samma artikel att senast det såldes så mycket vinyl var 1995, så det är på väg upp (1995 var det ju på väg ner. Jag köpte själv oftast CD hela 90 talet)

(Bild visar några av mina dekorativa vinylskivor eller egentligen omslagen då)

.....men visst det med att lyssna på Spotify (Bandcamp, Soundcloud, Youtube osv) och sedan köpa på vinyl känner jag igen. Jag har nog också faktiskt skivor jag inte lyssnat på mer än EN gång på vinylen, utan jag hörde först skivan på spotify, köpte vinylen och lyssnade när jag fick hem den, sedan har jag återgått till att lyssna på spotify -för att sedan kanske om att halvår ta fram vinylen igen och spela högt och titta på omslaget. Jag har vissa dagar då jag bläddrar igenom skivorna och spelar 2-3 utvalda godbitar. (och kanske skriver om det här på bloggen)

Hur gör du själva, köper du kanske CD-skivor fortfarande och/eller funderar på att köpa vinylspelare?
Eller har du stor samling och varit trogen vinylskivan i "alla år" ?


Länk till BBC Music

Av Gundozer - 12 april 2016 19:15

Har jag inte skrivit om någon Fugaziskiva? -Oj då kanske jag inte skulle valt denna som första skiva då jag egentligen har lyssnat mest på Repeater och End Hits som är mina två favoritskivor med bandet, men allt är ju bra. Ja allt ! -och det var ju just Margin Walker jag tog fram och lyssnade på i dag så då blev det den. 12" (mini album? eller singel?) hade jag aldrig innan den gavs ut igen 2009, jag köpte den för ett par år sen. Skitbra låtar, basgången, sången såklart, texter, inte för distade gitarrer. Bästa låtar är And The Same, Burning Too, Provisional och Promises. Titellåten Margin Walker är faktiskt inte deras bästa och Lockdown är att räkna som helt ok låt, men det räcker ju långt det också. Detta är typisk Fugazi, och det är bara Fugazi som låter precis så här skönt, med en mix av Hardcore, Rock, Punk, Emo...och lite Jazz eller vad det är. Den gavs senare ut på 13 songs som är en samling med den första 12" de gav ut och Margin Walker då. Alltså Fugazi (self titled) kom 1988 och Margin Walker 1989 och samma år kom också 13 songs och 3 songs. 3 songs har jag, men inte 13 songs...he he. OK rock on och alla vet ju att Fugazi var/är Ian MacKayes band efter Minor Threat osv.

- Så jäkla godis detta. Det görs inte sånn musik längre, det var bättre förr som sagt.


Category : Vinyl 12" Hardcore /Alternative
Dischord 2009 Dischord 35 Vinyl RemasteredAv Gundozer - 11 april 2016 19:37

Var i Prag i helgen med en kompis. Vi skulle inget annat än se staden, och äta dricka osv. -men råkade hamna på en rolig live /event. Detta var sent på kvällen ca från 01.00 till 02.30 och det var blandat med folk men skön musik med diverse bilder som visades på väggen bakom. Det var alltså en Dj med vinylskivor och sedan en percussionist som spelade på lite av varje (kan man säga) -sen kom det in en kille och spelade lite klarinett och saxofon på några låtar här och där. Ja jag måste erkänna att jag faktiskt trivdes och dansade lite eller iallfall rörde mig i takt med musiken. Bäst var nog det "jazzigaste" av det de spelade. Jag pratade några ord med Mr Ultrafino och tackade för upplevelsen och bra musik. Jag menar han sa något om vänner/kontakter och möjligt uppträdande här i Sverige (?) Rolig och annorlunda musikupplevelse detta, trevligt folk, trevligt läge och god och billig dricka i baren..
 
Fakta från officiell folder: Groove Dock - Jazz to dance Another edition of favourite dance event -from swing over bebop, hardbop, latin, fusion, acidkjazz to contemorary club sound. Mixed and served exclusievly from vinyl with live acts interplay! CZK 100 admission.
Groove Dock Matador Mr Ultrafino supported by two liveacts !
Mr Ultrafino, Dudu Morais, Martin Debricka (Debřička)


               

Jazz Dock Homepage
Ultrafino Homepage


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se