HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 6 mars 2016 21:10

OCH tänk som tiden går. Jag tycker detta är en av Soilworks nyare låtar, men kom på att det ju var 2005 den kom !? OH, 11 år sedan. (Jag upptäckte och lyssnade som mest på Soilwork ca 2002-2003)

Bra låt anyway, rent av deras HIT-låt?
Stabbing the drama från skiva med samma namn

Av Gundozer - 5 mars 2016 20:40

....vissa skivor och låtar.......detta är en sånn skiva och speciellt låten In between days.
Har hört varje låt och vänt på skivan kanske 100 gånger där omkring 1989-1991. Ja, jag var lite sen med att köpa den, men fy tusan vad jag spelade The Cure de åren och sånt som The Smiths, Alice Donut,  Janes Addiction och Pixies. ja, det var bara det, carry on.. God kväll från Bromsten.

The Cure  -the Head on the door
"In between days"


..och Videon gick ju ofta på MTV också..så det så-....

En grej som är lite synd(?) är att ingen jag kände lyssnade på eller hade koll på the Cure 1985 och den tiden. För jag hörde nog bandet första gången ca 1988-1989..

Av Gundozer - 27 februari 2016 19:58

..och angående förra inlägget och käng, svenska band och feral ward så kan jag rekommendera detta ösiga kängpunkband från Malmö...
Just denna skiva är utgiven av danskt bolag, men de har en eller två skivor på Feral Ward också. Finns att lyssna på hos Spotify och gänget.

Denna Ep innehåller 7 låtar (6 på omslaget) och det går undan och allt är rätt kan man säga. Skön sång där man för det mesta hör vad som sjungs och fett ös osv.
Och sköna punkiga "Ouääähh!" kan höras i början, mitten och slutet på några låtar. Bäst är Kleptokrat Moderat själv om den nästan är långsam om man jämför med de andra låtarna eller iofs Snick Snack är ju en Hit också... OCH fy fan va bra det känns att sitta här och dricka mitt andra glas med Amarula, lyssna på Fy Fan och skriva detta en lördagskväll, där jag absolut INTE ska se något av melodifestivalgrejen som brukar gå på lördagar nu. UUOOÄÄRGHH !!

Fy Fan - Åh Nej
 
   
Adult Crash 2009
Category : Vinyl 7" Punk /crust

youtube snick snack
Av Gundozer - 26 februari 2016 21:22

Amerikansk käng-punk /D-Beat från 2006. Nästan så det låter lite svenskt då det genom åren varit så många svenska band som spelat denna stil. Lite ovanlig sång för denna typ punk och rolig basgång här och där, som väl också måste sägas vara lite ovanlig för musikstilen. Inte bästa skivan jag har, men fullt ös och kanske blir den bättre fjärde gången jag hör den, för den var bäst tredje gången så långt. Jag köpte den mest för att den gavs ut av bolaget Feral Ward där jag köpt Born Dead Icons och Morne tidigare och kopplingar till The Great American Steak Religion - men Feral Ward har faktiskt också gett ut flera svenska punkband såg jag på deras utgivningslista. (Masshysteri, Totalitär, Disfear m.m.)
Ja ja, så vad sa jag nu då? Ok skiva. kul grej -köpte den begagnat för 8 Euro, säljer den för 10 Euro. Hörs!

Warcry - Deprogram

Category : Vinyl LP Punk/Hardcore
Feral Ward 2006

Youtube:


((Ps: Det finns 4-5 andra band med samma namn. Punk och hårdrock...))

Av Gundozer - 6 februari 2016 14:12

Roligt låttips på så sätt att denna låt aldrig "egentligen" gavs ut då EMI inte tyckte skivan Seppuku (1978) höll när den var klar. Den finns nu på en CD utgivet av litet bolag (Angel Air) och finns också inspelad och utgiven på en samling med olika projekt från vokalisten "Dicken". Detta är alltså Mr Big från London och inte Mr.Big från Usa som var ett senare band med diverse sötsliskiga rocklåtar. 

Hittade den tyvärr inte på youtube.
Länk till skivan : http://www.angelair.co.uk/?tcp_product=mr-big-seppuku


//En irriterande grej för er få som använder scrobbler /Last. fm är att alla varianter av Mr Big blir trackade som det där jäkla hair metal bandet...*suck*

Av Gundozer - 28 januari 2016 17:43

Inte varje år jag kör motorcykel i januari -men blir nog vanligare och vanligare. Har iallfall kört i december två-tre senaste åren om inte alla år(?).
I dag hade jag ärenden i stan och passade på att handla lite skivor och serietidningar på Mickes Serier, Cd & Vinyl. Alltid svårt veta vad man tycker passar att ta hem, och jag vet inte varför det blev just dessa skivor. Ja, alltså jag hade en hög på 8-10 jag ville ha men sorterade bort resten. Har inte lyssnat än men vet ju hur 2 av de låter redan -den tredje (Bomberegn) chansade jag på ...koppling till Ungdomshuset, Jagtvej 69 osv. Kan ju gissa ganska bra hur det låter innan jag hört den också tror jag..he he. Marillionskivan med poster var lite dyr (allt är relativt) 70 kr, men den är snygg och B-side låten har jag säkert hört någongång men kommer inte på hur den låter och tror inte den finns med på fullängdare, bara samlingar? Intensity är trevlig skånsk hardcorepunk så klart.
Serietidningarna var billiga grejer Fantomen, Seriemagasinet,Svenska Serier, Korak från 80-90 tal.
 
Efter detta inköp blev det trevlig kaffefika på Rino's Hornsgatan men det är ett annat blogginlägg.

Av Gundozer - 28 januari 2016 11:13

Trams...he he. Var på besök hos Atlas Copco i Sickla och valde att lägga till Hardkåre som "företag" på besöksregistreringen. Ja det blir inte roligare än så här vissa dagar.
 

Av Gundozer - 19 januari 2016 16:26

En skiva jag köpte för drygt två år sedan. Den kom i originalutgåva redan 1998 och jag hörde den första gången på SPRAYdio ca 1999 och blev helt såld på bandet och skivan. Det är nästan konstigt att lyssna på den i stereon då jag är så van med datorhögtalarljudet...

Stora hit-låten är Don't hate me som jag nog alltid kommer kunna ta fram i diskussioner om favoritlåtar alla kategorier. Annars är låtarna Shorty och Coming Clean ösiga av de bästa på skivan. Låten Washington Square Park är typisk för stilen och bandet om man ska välja en låt av den orsaken. I övrigt är det en helbra skiva rakt av faktiskt. De räknas väl in i Old-school Emo gänget men är ju PostPunk/ Punk /Alternative och allt sånt. Snygg nyutgåva detta i Clear vinyl med blankt och fint omslag + inneromslag. Ganska "dyr" om den ska köpas/säljas. Begagnade skivor går för ca 22-35 Euro ser jag.the Get Up Kids -Four minute mile
Doghouse America Records 2008
Category : Vinyl LP Punk / Emo


Om mig och musiken -gärna från 80-90 talet.

THE presentation:
Köpa skivor på Discogs?
 Aldrig
 Varje vecka
 Varje månad
 Varje halvår
 Provat 1-2 gånger
 Tack för tipset
 Vad är Discogs?

This is...

senaste

Donera pengar för läst blogginlägg
><

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Donera några kronor?

Jag har lagt ner massor med timmar på detta med bloggen. Donera några kronor?
Donera pengar för läst blogginlägg

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
Instagram <-
Daglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se