HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 27 mars 2016 12:07

     

Ja då vart det livat i helgen...eller hur man ska säga. Hade väntat på detta i några månader nu, och då mest pga norska Blood Red Throne. En tvådagars "festival" detta men hade ingen chans gå fredag så det blev lördag för mig och frugan, och vi såg 4 av 6 band. Roligt att det var band från just 4 olika länder vi fick sett också. Tyskt, Norskt, Grekiskt, Svenskt....
Ja ja det var öl,  dåligt ljud och strömavbrott och "this is our first time in sweden" och "Heja Pippi Långstrump och Emil" och mycket headbanging och roliga t-shirts att se. Vet inte riktigt hur mycket folk det var, men verkade vara plats med några till så tror inte de sålde slut på billjetter. Har tyvärr inte tid skriva så mycket mer då det liksom ska firas påsk och köras bil å grejer här hemma...Ha en trevlig påsk och våren är här ut och spela gitarr och sjung nu! Hej.

Freddy and me...glada och tuffa...eeh.
(Trummis i Blood Red Throne och släktning )
 


And my wife .....
 

Lägger till lite flera bilder här "snart"...kanske.

Av Gundozer - 19 mars 2016 21:52


Så där -en konsert till avklarad. Mycket ovanligt upplägg med tidiga tider och alkoholfritt (Straight Edge) Första bandet var i gång ca 18.20 Friends Fest #2 arrangerad av Stockholm Straight Edge på Hornstull och det var 5 band på programmet, jag ville bara se de två första kunde jag lyxa till det och lämna på detta viset redan klockan 20...Ja jag hade iofs gärna velat se sista bandet Magrudergrind från Usa men det var två band däremellan som jag faktiskt inte tycker är bra. Gäller då Grieved och Primitive Man. Så som gammal och luttrad gubbe nöjer jag mig med de två bästa banden och fick också med mig två skivor och en t-shirt hem. Allt för endast 456 kronor ! (Biljett 106 kr, 2 x LP 250 kr T-shirt 100 kr) Då kan man snacka om valuta för pengarna och tänk tex när jag ska gå och se gubbrockarna Magnum snart -då kostar bara biljetten 350 kronor !
 

Recension av konserten då. ja jo...skitbra! Var inte så mycket folk där. Kan ha varit 70-80 pers om jag gissar. Kom också lite folk när jag gick, tror faktiskt att många just gillar de två sista bandet och jag hörde två olika personer diskutera att de såg fram emot Primitive Man och inte kände till Svalbard. hmm.. Ingen mat serverades men jag köpte kaffe med soyamjölk.

Totem Skin är nog bättre på skiva och spotify för min del då musiken är mäktig och "mystisk" med black metal blandad hardcore/crust -men var inte alls dåliga, kanske var sångljudet lite dåligt. Bra energi och allt sånt. Lite konstigt att ha en (av två) sångare som man inte ser då han står framåtlutad nedanför scenen i princip hela konserten. Jag gillar mest deras tunga och lugna uppbyggande, inte så mycket när de kör på i 100. Dock är väl detta lite av deras "grej" att blanda crust/hardcore och metal ...typ.

Svalbard var bandet jag gick på konserten för att se och jag blev inte besviken...jag fick lite tårar i ögonen mittvägs ungefär och de blandade bra med ös, lugnt, skrikigt och gung. Bra hardcore /Post-hardcore, Screamo. Kul att de också hade två sångare men lite tydligare uppdelning om man ska jämföra med föregående band. -och ja, den ena sångaren/gitarristen är tjej. Hon stod för till stora delar för solo/dist-ljud/utfyllnadsljud och andra gitarristen stod för mera riff/komp. Bassiten var en kung i mitten och hade iofs lite problem med strömmen till sina grejer en låt men det löste sig. Skön trummmis som gjorde allt rätt..he he, nej jag vet inte men det märktes att de var samspelta och det är bra "dynamik" i låtarna som proffsen säger. Inte mycket mellanprat vilket jag tycker är lite synd, men några ord här och där blev det. "Our first time in Sweden" , "This song goes out to the crew of Stockholm Straight Edge" osv. Jag pratade med tre i bandet (inte trummisen) och tackade för konserten använde också andra vänliga fraser jag lärt mig på utrikiska.

Setlist Svalbard Stockholm  (confirmed with Liam from the band)
Perspective, The Damage Done, Unnatural Light,  The Vanishing Point , Ripped Apart, Disparity, Grayscale


Fotografiska mästervek och bildbevis:
(Jag fixade till några till svart/vitt då det blev väldigt mycket rött ljus annars)
                   


        

Av Gundozer - 18 mars 2016 20:44

HUR många band och artister finns det där ute...och hur ska vi alla hinna med allt?
Ja ja -bara att vara glad för det för hevleteeeee,! -och jag är glad då jag ska uppleva härlig screamo/hardcore/alternative /Post-Hardcore och vad det nu är för stil på grejerna. Sitter här nu och skriver detta och lyssnar på spotify på OTROLIGT sköna  bandet Totem Skin  (från Falun) som jag inte hört en ton med tidigare, men det är mycket bra alltså MYCKET bra. Jag säger screamo hardcore sen vad de själva kallar det är säkert också intressant...Orsaken til att jag var glad in the first place var bandet Svalbard som jag trots allt har hört några låtar med ska spela...och 3 band till och då visar det sig att de två jag nog gillar bäst spelar först. Men för all del Magrudergrind villl jag ju helst se -det är hardcore/grindcore fullt ös tjo hopp osv...lite mer skeptisk till seg-soppan med Primitive Man men de är ju utgivna på Relapse Records osv osv..men det jag hört frestar inte. Och Grieved..ja det ska jag spara som en surprise, då jag inte tagit del av deras musicerande än. (blir väl bäst då kanske bara för det he he)
Vem sa att Hardcore-schlager-festivalen var död !

Ja straight edge detta så får prova vara nykter på konsert också...och kommer säkert testa lite god mat som finns OM det finns. (såg nåt om Vegan mat?)

Och äldst...nog kommer jag kvala in i den tävlingen.

Av Gundozer - 6 mars 2016 21:10

OCH tänk som tiden går. Jag tycker detta är en av Soilworks nyare låtar, men kom på att det ju var 2005 den kom !? OH, 11 år sedan. (Jag upptäckte och lyssnade som mest på Soilwork ca 2002-2003)

Bra låt anyway, rent av deras HIT-låt?
Stabbing the drama från skiva med samma namn

Av Gundozer - 5 mars 2016 20:40

....vissa skivor och låtar.......detta är en sånn skiva och speciellt låten In between days.
Har hört varje låt och vänt på skivan kanske 100 gånger där omkring 1989-1991. Ja, jag var lite sen med att köpa den, men fy tusan vad jag spelade The Cure de åren och sånt som The Smiths, Alice Donut,  Janes Addiction och Pixies. ja, det var bara det, carry on.. God kväll från Bromsten.

The Cure  -the Head on the door
"In between days"


..och Videon gick ju ofta på MTV också..så det så-....

En grej som är lite synd(?) är att ingen jag kände lyssnade på eller hade koll på the Cure 1985 och den tiden. För jag hörde nog bandet första gången ca 1988-1989..

Av Gundozer - 27 februari 2016 19:58

..och angående förra inlägget och käng, svenska band och feral ward så kan jag rekommendera detta ösiga kängpunkband från Malmö...
Just denna skiva är utgiven av danskt bolag, men de har en eller två skivor på Feral Ward också. Finns att lyssna på hos Spotify och gänget.

Denna Ep innehåller 7 låtar (6 på omslaget) och det går undan och allt är rätt kan man säga. Skön sång där man för det mesta hör vad som sjungs och fett ös osv.
Och sköna punkiga "Ouääähh!" kan höras i början, mitten och slutet på några låtar. Bäst är Kleptokrat Moderat själv om den nästan är långsam om man jämför med de andra låtarna eller iofs Snick Snack är ju en Hit också... OCH fy fan va bra det känns att sitta här och dricka mitt andra glas med Amarula, lyssna på Fy Fan och skriva detta en lördagskväll, där jag absolut INTE ska se något av melodifestivalgrejen som brukar gå på lördagar nu. UUOOÄÄRGHH !!

Fy Fan - Åh Nej
 
   
Adult Crash 2009
Category : Vinyl 7" Punk /crust

youtube snick snack
Av Gundozer - 26 februari 2016 21:22

Amerikansk käng-punk /D-Beat från 2006. Nästan så det låter lite svenskt då det genom åren varit så många svenska band som spelat denna stil. Lite ovanlig sång för denna typ punk och rolig basgång här och där, som väl också måste sägas vara lite ovanlig för musikstilen. Inte bästa skivan jag har, men fullt ös och kanske blir den bättre fjärde gången jag hör den, för den var bäst tredje gången så långt. Jag köpte den mest för att den gavs ut av bolaget Feral Ward där jag köpt Born Dead Icons och Morne tidigare och kopplingar till The Great American Steak Religion - men Feral Ward har faktiskt också gett ut flera svenska punkband såg jag på deras utgivningslista. (Masshysteri, Totalitär, Disfear m.m.)
Ja ja, så vad sa jag nu då? Ok skiva. kul grej -köpte den begagnat för 8 Euro, säljer den för 10 Euro. Hörs!

Warcry - Deprogram

Category : Vinyl LP Punk/Hardcore
Feral Ward 2006

Youtube:


((Ps: Det finns 4-5 andra band med samma namn. Punk och hårdrock...))

Av Gundozer - 6 februari 2016 14:12

Roligt låttips på så sätt att denna låt aldrig "egentligen" gavs ut då EMI inte tyckte skivan Seppuku (1978) höll när den var klar. Den finns nu på en CD utgivet av litet bolag (Angel Air) och finns också inspelad och utgiven på en samling med olika projekt från vokalisten "Dicken". Detta är alltså Mr Big från London och inte Mr.Big från Usa som var ett senare band med diverse sötsliskiga rocklåtar. 

Hittade den tyvärr inte på youtube.
Länk till skivan : http://www.angelair.co.uk/?tcp_product=mr-big-seppuku


//En irriterande grej för er få som använder scrobbler /Last. fm är att alla varianter av Mr Big blir trackade som det där jäkla hair metal bandet...*suck*


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se