HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 20 maj 2017 18:00

Jahaaa tänk...Linkin Park har gjort typ 9 skivor nu, och kom med ny i "dagarna". Jag har  missat 8 av dom skivorna. Finns det några fans där ute. Say yeah och kom med låttips!
Jag har mest känslan av att det är sliskigt och smörigt med lite hipphopp och electroniska inslag.
Ser dock att skivan från 2007 kategoriseras som Alternative Rock / Emo på Discogs. Kanske kan vara nåt?
Jag ska banne mig ta och lyssna på några låar från deras skivor på spotify. (kanske snart) tack o hej.

ANNONS
Av Gundozer - 24 april 2017 13:43

Lyssnade på blandat hårdrock på vinyl. Yepps...
Whitesnake, Thin Lizzy, Rabbit, Fate, Grand Prix, Hear'n Aid, Victory, Tygers of Pan Tang
 

ANNONS
Av Gundozer - 27 mars 2017 09:54

Visste ni att Mötley Crue hade en maskot? Sorry det har jag aldrig fått med mig, men jag läste nyss på en fan-site att den var nästan lika känd som Iron Maidens Eddie på 80 talet.(?!) Jag gillade ju och äger Mötley Crues två första skivor och har lyssnat på de två nästa också, men att de hade en maskot - nä, missat det. Inte var den speciellt snygg och innovativ heller?

Se utvalda bilder här.
   

Eller ännu enklare en bildsökning på the old googler

Av Gundozer - 22 mars 2017 12:16

Håller som sagt på med lite VHS grejer..fixar till i filformat.
Här en video från 1997.
Se den på youtube.

 

Av Gundozer - 13 mars 2017 14:06

Dags för en skiva igen. Tog en i högen, så det är som vanligt inget nytt.
Här en låt med härliga "alternative" bandet Unwound. Hardcore /Indie Rock. På A sidan deras näst bästa låt (?) från deras bästa skiva och bästa period kring 1995-1998. På B sidan en ok låt. Jag har nämnt bandet tidigare på bloggen och det är verkligen ett band och sound som står ut i mängden. Mycket bra känslig/skrikig sång och drivande bas..och hela paketet. Bandet breakade 2002 och jag fick sett de live en gång i Malmö ca 1996-1997, och har också en t-shirt någonstans. DEN ska jag leta fram i dag. hej svejs.

A- Corpse pose
B- Everything is weird
 
Kill rock stars krs 262
1996
Category : Vinyl 7" Alternative /Hardcore / Indie

Av Gundozer - 9 mars 2017 18:34

Har strulat och bytt dator, forsökt med olika VHS spelare och sladdar OCH program. Har nu fått till något, men dålig kvalitet och det tar tid. Hoppas komma på bättre sätt och lära mig fixa till längd, kvalitet osv ..Men bjuder här på ett klipp från 1991 eller 1992 där jag "rockar loss" hemma med basen efter å ha lyssnat på skivor med kompisar och druckit 2 (?) öl. I en etta på Skaberjögatan / Mellanheden / Malmö.

Så en test detta på hur det funkar att ladda upp video (MPG 50 Mb) här....funkar det elelr tar det skitlång tid?


 
Finns och kommer finnas ännu sämre grejer här på youtube-kanalen:
https://www.youtube.com/user/doz68

Av Gundozer - 7 februari 2017 13:34

Tänka sig! Jag brukar aldrig gilla låtar som spelas på radion -ja om vi inte pratar om nostalgi och någon trevlig låt från 80 talet osv. Men i dag hände det : Jag lyssnade på P4 i bilen och det spelades en trevlig Indiepop / singer & Songwriter låt. Det var en lättsam "feel good"- låt och bra röst. Ingen aning om artisten, men jag kollade upp det på en sökmotor baserad på delar av texten och det visar sig vara en grupp eller artist som kallar sig Passenger och låten det gäller var Anywhere. Mycket bra, lyssnade på den på spotify hemma och på några andra låtar -som väl inte direkt var lika bra, men med referenser till Tracy Chapman och Paul Simon är det klart över genomsnittet om man ser till det som brukar spelas av massproducerad överproducerad meningslös popmusik. Tack P4 ni hittade ett guldkorn i gödselhögen.


https://open.spotify.com/track/2LYN8JZ2dec6wReOsB5XFo


Edit// Nu kollade jag på låtlistan och denna artisten verkar ha en annan JÄTTEHIT som heter Let Her Go...som spelats 540 miljoner gånger på spotify och den har jag ju såklart hört, den gick ju 5 ggr per dag för några år sedan. (2012/2013) Den är lite samma stil men inte lika bra tycker jag. Och till detta hör att jag hörde den så mycket ett tag så jag brukade sjunga tekstraden "spelar samma sång på radion" på hela den melodin när jag hörde den...det passar jättebra. Ganska tjatig melodislinga. Artisten (Mike Rosenberg) är förresten från Brighton, en stad jag besökt två gånger och tycker mycket om...

Av Gundozer - 26 januari 2017 12:58

Datorpaj sedan december så mycket få inlägg nu -alltså inga alls. Så jag kör denna som jag nyss la upp på facebook ang. dagens musik :
"OJ....då blev det plötsligt dags för mig att lyssna på Iron Maiden -DET händer inte varje år måste jag erkänna, då jag har tröttnat väldigt jättemycket på Bruce och galoppmetallen...och lyssnar helst på de två första skivorna, men ja, NU hände det alltså at jag blev nostalgisk och kände för att lyssna på deras ganska nya skiva (ja jag slutade lyssna på dom ungefär här, eller egentligen efter nästa skiva...) Somewhere in time gäller detta alltså. 2-3 fina låtar på den, men Bruce låter ju för jääääkligt dum när han ylar på det där sättet. Tänk vilket band de kunde blivit med en lite "tuffare" eller roligare sångare. Eller med ännu större delar intrumentala låtar och lite tyngre gitarrljud. Så lite gnäll men va fan, det är ju musik och musik ska skapa känslor .....Skivan säljes av mig på Discogs förresten."

 


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se