HARDKÅRE

Senaste inläggen

Av Gundozer - 12 april 2016 19:15

Har jag inte skrivit om någon Fugaziskiva? -Oj då kanske jag inte skulle valt denna som första skiva då jag egentligen har lyssnat mest på Repeater och End Hits som är mina två favoritskivor med bandet, men allt är ju bra. Ja allt ! -och det var ju just Margin Walker jag tog fram och lyssnade på i dag så då blev det den. 12" (mini album? eller singel?) hade jag aldrig innan den gavs ut igen 2009, jag köpte den för ett par år sen. Skitbra låtar, basgången, sången såklart, texter, inte för distade gitarrer. Bästa låtar är And The Same, Burning Too, Provisional och Promises. Titellåten Margin Walker är faktiskt inte deras bästa och Lockdown är att räkna som helt ok låt, men det räcker ju långt det också. Detta är typisk Fugazi, och det är bara Fugazi som låter precis så här skönt, med en mix av Hardcore, Rock, Punk, Emo...och lite Jazz eller vad det är. Den gavs senare ut på 13 songs som är en samling med den första 12" de gav ut och Margin Walker då. Alltså Fugazi (self titled) kom 1988 och Margin Walker 1989 och samma år kom också 13 songs och 3 songs. 3 songs har jag, men inte 13 songs...he he. OK rock on och alla vet ju att Fugazi var/är Ian MacKayes band efter Minor Threat osv.

- Så jäkla godis detta. Det görs inte sånn musik längre, det var bättre förr som sagt.


Category : Vinyl 12" Hardcore /Alternative
Dischord 2009 Dischord 35 Vinyl RemasteredAv Gundozer - 11 april 2016 19:37

Var i Prag i helgen med en kompis. Vi skulle inget annat än se staden, och äta dricka osv. -men råkade hamna på en rolig live /event. Detta var sent på kvällen ca från 01.00 till 02.30 och det var blandat med folk men skön musik med diverse bilder som visades på väggen bakom. Det var alltså en Dj med vinylskivor och sedan en percussionist som spelade på lite av varje (kan man säga) -sen kom det in en kille och spelade lite klarinett och saxofon på några låtar här och där. Ja jag måste erkänna att jag faktiskt trivdes och dansade lite eller iallfall rörde mig i takt med musiken. Bäst var nog det "jazzigaste" av det de spelade. Jag pratade några ord med Mr Ultrafino och tackade för upplevelsen och bra musik. Jag menar han sa något om vänner/kontakter och möjligt uppträdande här i Sverige (?) Rolig och annorlunda musikupplevelse detta, trevligt folk, trevligt läge och god och billig dricka i baren..
 
Fakta från officiell folder: Groove Dock - Jazz to dance Another edition of favourite dance event -from swing over bebop, hardbop, latin, fusion, acidkjazz to contemorary club sound. Mixed and served exclusievly from vinyl with live acts interplay! CZK 100 admission.
Groove Dock Matador Mr Ultrafino supported by two liveacts !
Mr Ultrafino, Dudu Morais, Martin Debricka (Debřička)


               

Jazz Dock Homepage
Ultrafino Homepage

Av Gundozer - 7 april 2016 09:20

Keel- The final frontier = 30 år gammal skiva på Hardkåre bloggen, yesterday is good news! (?)
Keel låter som Quiet Riot, Wasp, Mötley Crue, Kiss, men något i det hela gör att det inte når upp till deras nivå. - helt rätt stuk på ljudet och texter/låtar, men kan vara sången? Jag kan gott lyssna på detta och nöjer mig med att konstatera att jag har tre skivor med Keel men har aldrig gillat bandet tillräckligt mycket för att minnas vad låtarna heter eller vilken skiva som är bäst av de tre, men tror nog skivan innan är bättre, ska lyssna sen.

Bäst på denna skiva kan jag efter en ny genomlyssning i dag konstatera är sista låten, ösiga No pain no gain. Rock'n roll animal är bra också. Denna skiva kom 1986 och var helt rätt då den kom. Jag köpte den nog ett par år senare när den var på rea.

Diverse Kuriosa:
1) Skivan är producerad av Gene Simmons
2) Joan Jett spelar gitarr på en låten Raised on rock. (Varför?)
3) På samma låt gästsjunger Michael Des Barres som är känd för lite av varje inom musik/tv/film.
4) På sista låten gästsjunger Gregg Giuffria (Kanske därför den är bättre?)
5) Lite udda val av coverlåt nämligen Because the night av Patti Smith.
6) Ron Keel som sjunger och bildade bandet kom från Steeler där ju Yngwie Malmsteen gjorde sin skivdebut.
7) Scorpions har också gjort låtar som heter No pain no gain och Raised on rock

Vertigo 1986
Category : Hard rock Vinyl LP

Av Gundozer - 3 april 2016 22:00

Fick två billjetter i födelsedagspresent...från min kära fru som också då ville gå med mig.
Musikalen American Idiot skriven av (eller hur man säger?) Green Day.Det var en märklig upplevelse, men överlag bra som underhållning. Påkostad ljus, ljud och scenshow och säkert duktiga sångare och dansare. Det med dansen vet jag iofs inte, och sången var ju som det var "kompentent" men de flesta lät för skolade och profillösa tycker nog jag. Bästa med råge var huvudpersonen och annars var den ena tjejen (hon som blev gravid) också bra. Huvudpersonen läste jag senare är en Victor Noren från halvkända bandet Sugarplum Fairy (rock / pop?)


Låtarna var ju från konceptskivan American Idiot och det var mycket ballader -men visst American Idiot, Jesus of Suburbia och Know your enemy och ett par till är ju riktigt bra låtar, sen var det också ett par utfyllnadslåtar för att få ihop en känslosam story om ilska, osäkerthet, kärlek, uppväxt, krig, droger, jobb, livet...typiska rocktext-saker all the way. Det var lite naket och crazy på scenen och alla punkarna såg ut som punkare brukar se ut i 80 tals filmer från hollywood. Jag tycker nog det var bäst i början för att sedan stagnera i andra akten. Jag fick då också byta plats i pausen då jag fick ont i ryggen av stolen -så jag valde att stå längre bak. (Man ska ju stå på konserter kan jag tycka)
Blev inte direkt jättebra bilder med min telefonkamera ..men enjoy.
Så tack så mycket för billjetterna jag gillade upplevelsen och är nöjd som sådan.

Bäst : Ljud , ljus och husbandet.
Sämst : Balladerna och trästolarna.

     

Edit: Läste senare att American idiot anses vara deras bästa skiva och den hyllas som en viktig rockplatta osv. Im confused. Har aldrig gillat den som skiva, men köpte 4 skivor där innan och gillade verkligen deras stil (still do) och tyckte det blev för mycket rock och ballader efter 2000 när denna kom. So that was news to me (att den var så hyllad) Tänk att få sett Dookie eller Insomniac låtar framföras med detta ljud och ljus...av Green Day typ..eeh.

Av Gundozer - 1 april 2016 18:43

Legendariska albumet och bandet Angel Witch. Jag minns första gången och gångerna jag lyssnade på detta och hur det var viss mystik kring bandet och skivan. Vet inte riktigt var dessa rykten kom ifrån men det var snack om att detta var riktiga satanister och det var något med att det fanns symboler på omslaget och jag vet inte vad. Lämna en kommentar om du kan något om detta. Visst omslaget var lite ovanligt kanske och lite mer sånt som Doom och Black metal band hade lite senare men ja -som sagt vet inte riktigt vad hela grejen handlade om.
Musiken då -den är ju så klassisk och svårt att recensera då det ingår i hårdrockshistorien så att säga. Jag hade aldrig detta på vinyl utan spelade in på kassett och sedan skaffade jag CD utgåvan på 90 talets slut OCH i går fick jag denna ganska slitna men spelbara (första?) utgåvan av en god gammal musik(er) kompis som nu bor i Eslöv. Så nu sitter jag här och lyssnar på låtar som Sweet Danger, Angel Witch, Gorgon, White witch, Confused..och är glad all over. Thank you very much.
De gjorde väl inte så många glada efter denna skiva, annat än året efter med en singel och något sånt (Den finns med som bonus på min CD) Jag måste erkänna att jag knappt har hört någon låt de gjort efter 1985. Men det är bara att köra, finns säkert att hitta på Spotify.

Angel Witch- Angel witch
1980 Bronze -BRON 532
Category: LP Album NWOBHM

 

Av Gundozer - 27 mars 2016 12:07

     

Ja då vart det livat i helgen...eller hur man ska säga. Hade väntat på detta i några månader nu, och då mest pga norska Blood Red Throne. En tvådagars "festival" detta men hade ingen chans gå fredag så det blev lördag för mig och frugan, och vi såg 4 av 6 band. Roligt att det var band från just 4 olika länder vi fick sett också. Tyskt, Norskt, Grekiskt, Svenskt....
Ja ja det var öl,  dåligt ljud och strömavbrott och "this is our first time in sweden" och "Heja Pippi Långstrump och Emil" och mycket headbanging och roliga t-shirts att se. Vet inte riktigt hur mycket folk det var, men verkade vara plats med några till så tror inte de sålde slut på billjetter. Har tyvärr inte tid skriva så mycket mer då det liksom ska firas påsk och köras bil å grejer här hemma...Ha en trevlig påsk och våren är här ut och spela gitarr och sjung nu! Hej.

Freddy and me...glada och tuffa...eeh.
(Trummis i Blood Red Throne och släktning )
 


And my wife .....
 

Lägger till lite flera bilder här "snart"...kanske.

Av Gundozer - 19 mars 2016 21:52


Så där -en konsert till avklarad. Mycket ovanligt upplägg med tidiga tider och alkoholfritt (Straight Edge) Första bandet var i gång ca 18.20 Friends Fest #2 arrangerad av Stockholm Straight Edge på Hornstull och det var 5 band på programmet, jag ville bara se de två första kunde jag lyxa till det och lämna på detta viset redan klockan 20...Ja jag hade iofs gärna velat se sista bandet Magrudergrind från Usa men det var två band däremellan som jag faktiskt inte tycker är bra. Gäller då Grieved och Primitive Man. Så som gammal och luttrad gubbe nöjer jag mig med de två bästa banden och fick också med mig två skivor och en t-shirt hem. Allt för endast 456 kronor ! (Biljett 106 kr, 2 x LP 250 kr T-shirt 100 kr) Då kan man snacka om valuta för pengarna och tänk tex när jag ska gå och se gubbrockarna Magnum snart -då kostar bara biljetten 350 kronor !
 

Recension av konserten då. ja jo...skitbra! Var inte så mycket folk där. Kan ha varit 70-80 pers om jag gissar. Kom också lite folk när jag gick, tror faktiskt att många just gillar de två sista bandet och jag hörde två olika personer diskutera att de såg fram emot Primitive Man och inte kände till Svalbard. hmm.. Ingen mat serverades men jag köpte kaffe med soyamjölk.

Totem Skin är nog bättre på skiva och spotify för min del då musiken är mäktig och "mystisk" med black metal blandad hardcore/crust -men var inte alls dåliga, kanske var sångljudet lite dåligt. Bra energi och allt sånt. Lite konstigt att ha en (av två) sångare som man inte ser då han står framåtlutad nedanför scenen i princip hela konserten. Jag gillar mest deras tunga och lugna uppbyggande, inte så mycket när de kör på i 100. Dock är väl detta lite av deras "grej" att blanda crust/hardcore och metal ...typ.

Svalbard var bandet jag gick på konserten för att se och jag blev inte besviken...jag fick lite tårar i ögonen mittvägs ungefär och de blandade bra med ös, lugnt, skrikigt och gung. Bra hardcore /Post-hardcore, Screamo. Kul att de också hade två sångare men lite tydligare uppdelning om man ska jämföra med föregående band. -och ja, den ena sångaren/gitarristen är tjej. Hon stod för till stora delar för solo/dist-ljud/utfyllnadsljud och andra gitarristen stod för mera riff/komp. Bassiten var en kung i mitten och hade iofs lite problem med strömmen till sina grejer en låt men det löste sig. Skön trummmis som gjorde allt rätt..he he, nej jag vet inte men det märktes att de var samspelta och det är bra "dynamik" i låtarna som proffsen säger. Inte mycket mellanprat vilket jag tycker är lite synd, men några ord här och där blev det. "Our first time in Sweden" , "This song goes out to the crew of Stockholm Straight Edge" osv. Jag pratade med tre i bandet (inte trummisen) och tackade för konserten använde också andra vänliga fraser jag lärt mig på utrikiska.

Setlist Svalbard Stockholm  (confirmed with Liam from the band)
Perspective, The Damage Done, Unnatural Light,  The Vanishing Point , Ripped Apart, Disparity, Grayscale


Fotografiska mästervek och bildbevis:
(Jag fixade till några till svart/vitt då det blev väldigt mycket rött ljus annars)
                   


        

Av Gundozer - 18 mars 2016 20:44

HUR många band och artister finns det där ute...och hur ska vi alla hinna med allt?
Ja ja -bara att vara glad för det för hevleteeeee,! -och jag är glad då jag ska uppleva härlig screamo/hardcore/alternative /Post-Hardcore och vad det nu är för stil på grejerna. Sitter här nu och skriver detta och lyssnar på spotify på OTROLIGT sköna  bandet Totem Skin  (från Falun) som jag inte hört en ton med tidigare, men det är mycket bra alltså MYCKET bra. Jag säger screamo hardcore sen vad de själva kallar det är säkert också intressant...Orsaken til att jag var glad in the first place var bandet Svalbard som jag trots allt har hört några låtar med ska spela...och 3 band till och då visar det sig att de två jag nog gillar bäst spelar först. Men för all del Magrudergrind villl jag ju helst se -det är hardcore/grindcore fullt ös tjo hopp osv...lite mer skeptisk till seg-soppan med Primitive Man men de är ju utgivna på Relapse Records osv osv..men det jag hört frestar inte. Och Grieved..ja det ska jag spara som en surprise, då jag inte tagit del av deras musicerande än. (blir väl bäst då kanske bara för det he he)
Vem sa att Hardcore-schlager-festivalen var död !

Ja straight edge detta så får prova vara nykter på konsert också...och kommer säkert testa lite god mat som finns OM det finns. (såg nåt om Vegan mat?)

Och äldst...nog kommer jag kvala in i den tävlingen.


Om mig och musiken -gärna från 80-90 talet.

THE presentation:
Köpa skivor på Discogs?
 Aldrig
 Varje vecka
 Varje månad
 Varje halvår
 Provat 1-2 gånger
 Tack för tipset
 Vad är Discogs?

This is...

senaste

Donera pengar för läst blogginlägg
><

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Donera några kronor?

Jag har lagt ner massor med timmar på detta med bloggen. Donera några kronor?
Donera pengar för läst blogginlägg

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
Instagram <-
Daglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se