HARDKÅRE

Alla inlägg under december 2017

Av Gundozer - 4 december 2017 19:08

Allt blir inte guld och gröna skogar...eller hur man säger.
Jag älskar verkligen Alice Donut men på denna split där med Da Willys där de gör varandras låtar blir det bara pannkaka och ångest. Bandet Da Willys är inget jag gillar och deras version av den fin-fina låten Egg är så dålig så jag har inte hört hela på de två forsök jag gjort. Alice Donut version av Da Willys låten går att lyssna på men det finns ingen större anledning kan jag tipsa om. Så ja..halvsnyggt crazy-omslag och den kostade inte så mycket, men Nej. Bye...

A - Alice Donut - Love Rollercoaster  
B - Da Willys - Egg
Vinyl 7" Alternative Rock /Punk 1991




Av Gundozer - 1 december 2017 13:06

Hittade en rolig grej i dag. Det finns info om att Child in time intro och delar är lånade/stulna från en låt som heter Bombay calling som bandet It's a Beautiful Day spelade in 1969.
Och detta stämmer verkligen. Lyssna själv.


En udda grej är att Deep Purple (eller skivbolaget) år 2000 gav ut en live skiva /video från Bombay som heter just Bombay Calling  (en official Bootleg som det står på omslaget) se här på Discogs.
Deep Purple - Bombay Calling

Av Gundozer - 1 december 2017 09:59

Klassiker de luxe blir nummer 300 här på Hardkåre!
Highway To Hell
. Inget nytt att skriva om denna låt eller bandet som inte redan sagts.. Låten är så bra på så många sätt, och numera nästan "folklig" då den spelas av coverband och i tv program som Så ska det låta, Diggilo m.m men det ..och vilket härligt driv / riff /groove i B side låten If You Want Blood. Inte så mycket variation men detta är ju också en låt som är sååå klassisk. Härlig morgonmusik i dag. Tror jag forsätter med några till...ja av dessa ansikten på omslaget är bara Angus Young kvar i bandet. (om nu bandet finns kvar egentligen?)
Malcom Young död, Bon Scott död, Cliff Williams slutat, Phil Rudd slutat


A Highway to hell
B If you want blood

   
Hardrock 7" 1979


check out jättefin livevideo  : If you want blood.
(ljud från skivan -ej live, men live bilder)

Ac/Dc på spotify. 
https://open.spotify.com/artist/711MCceyCBcFnzjGY4Q7Un

Av Gundozer - 1 december 2017 09:54

Från en av de bästa skivorna - kan inte säga att den är riktigt lika bra som Let There Be Rock eller Back In Black, men där uppe i toppen och nosar. Denna låt Guns for hire riffet, gitarr, sång, melodi, drivet -toppen toppen!..och full fart på Landslide på B sidan. For all you bad boys !

   
A Guns for hire
B Landslide

Hardrock 7" 1983

Av Gundozer - 1 december 2017 09:51

Kom att tänka på jullåtar i och med annat inlägg på bloggen.
Här är Mistress for christmas B sida, men nog är A sidan Moneytalks bättre. Helt OK musik, men miles away from the real good stuff. Fint omslag med mycket detaljer dock. Jag tillhör dem som inte gillar skivan The Razors Edge annat än som bakgrundsmusik och aldrig heller köpte den (logiskt?). Tycker den är sämre än både Stiff Upper Lip och Ballbreaker, men "lika tråkig" som Black Ice och vad den nu hette den senaste...men va faan det är ju Ac/Dc.

   
A Moneytalks
B Mistress for christmas

Hardrock 7" 1990


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg




Instagram



Daglig Dose

Ovido - Quiz & Flashcards