HARDKÅRE

Alla inlägg under november 2011

Av Gundozer - 14 november 2011 08:48


Some of his finest work som det brukar heta, och Ozzy har verkligen jobbat med några bra skivor i sina dagar både som soloartist och med Black Sabbath. Jag blev väl ett fan just pga av att jag lyssnade på Black Sabbath och ville höra hans liveversioner av deras låtar på Speak of the devil-men sedan var ju hans soloskivor helt OK och de kom precis i den tiden då jag köpte skivor så tex Bark at the moon minns jag vi kollade efter i flera veckor at your local record store innan den kom. Blizzard of Ozz kom något år för tidigt för min del-så den missade jag ett tag.
Just vilken soloskiva som är bäst är svårt säga då de faktiskt är väldigt lika, själv om det är olika musiker och produktioner så har ju Ozzys sång och inflytande på det hela skapat en lite egen sorts metal tycker jag. Topplåtar på denna skiva är de flesta, men top 3 = Over the mountain, Flying high again och S.A.T.O
 
Jätteroligt omslag med arrangerade skräckbilder både fram och baksida. Detaljer som döskallar, låtsasblod, död duva, stearinljus, spindelnät, mystiska böcker/tecken och då Ozzy som någonslags varulv i Dr.Jeckyll/Mr.Hyde variant...i Elvis dräkt. (?)


Detta var, som många ofta pratar om, Randy Rhoads sista skiva innan han dog i ung ålder 1982 pga en tokig flyolycka.. På inneromslag listas Tommy Aldridge på trummor och Rudy Sarzo på bas men det var egentligen Lee Kerslake och Bob Daisley som spelade men de var inte med på John Michael Osbournes (Ozzy) framtidsplaner (turne) så de "glömdes" bort, men Bob hjälpte senare till på skivor igen (vet ej ang. Lee). Skivan mixades om/spelades in på nytt inför en utgåva som kom 2002. Detta gäller bas och trummor då Ozzy ville ha med lite nya grejer från sina musiker vid denna tid. (Robert Trujillo på bas och Mike Bordin på trummor) OCH det var någon juridisk grej gående där -orkar inte kolla detaljer ang. den då jag egentligen inte är intresserad (he he). Jag kan inte minnas å ha hört dessa inspelningar och frågar rakt ut i bloggvärlden om ni har koll på detta och hur det låter ?


Sorry för oskarpa bilder -blev lite fel.


JET LP237 /1981
Category: LP Hardrock

Av Gundozer - 10 november 2011 15:35


Härligt höstväder med sol och +8 grader. Körde en sväng in till stan och runt omkring och fick såklart med mig några skivor hem denna dag också. Köpte skivor i det relativt nyöppnade Trash Palace hos Nostalgipalatset. Otroligt utbud av Hårdrock, US Hardcore, Skandinavisk-punk osv och allt i vinyl, det mesta begagnad men nytt fanns också. Hittade 8 singlar för drygt 200 kr och tre av de var i clear-vinyl se bild. (Twitch, Fugazi, Cast Aside)

Länk om Trash Palace:http://www.alltomstockholm.se/start/article2544080.aos

Av Gundozer - 8 november 2011 22:30

 
Late Nite Wars
Bonus Tracks 7"
Charmig och modern Emo-Pop-Punk med rätt sound, texter och körer. Samtidigt mycket tydliga referenser och influenser från 90 talets Old-School Emo. Resultatet låter som en mix av Piebald, Astream, The Get Up Kids, Pennywise, The Starting Line....och flera band jag inte kommer på.
Dessa två låtar är som bandet skriver på omslaget låtar som skulle med på fullängdaren men inte hann göras klara, så det är inga left-over låtar egentligen och de ville ge ut de så då tillkom denna singel som egentligen inte har något namn annat än skivans namn Who's going to miss you if you go ? (Bonus Tracks) Limiterad till 300 ex,onumrerad. Ja det finns faktiskt ingen info alls på skivan som är helvit- se bild. Trevlig info på omslaget om hur de spelade in och när låtarna kom till och själva texterna. Båda låtarna håller hög klass och personligen tycker jag lätt de kunde bytt ut två andra låtar på fullängdaren för att få med dessa -men för sent nu.

A- Open your triangle windows
B- Mansions & Taverns

Panic Records 2011
Category: 7" Punk

Av Gundozer - 8 november 2011 14:23

Beställde och betalade skivor i slutet på augusti...sen visade det sig att han som ansvarar för detta skivbolag var på turne i Europa i 6 veckor (med bandet Trial) så då kom skivorna först nu. Men har ju fått laddat ner de innan då det ingår -men såå trevligt med platt paket att hämta på posten.


  
Det var 3 skivor och lite klistermärken och flyers.
Late Nite Wars: LP +7"
Make Do And Mend: LP

Av Gundozer - 8 november 2011 07:59

Brukar inte lägga in roliga videos-men här är en som passar in ang. skivor och sånt.
Handlar om 33/45, Dolby och Watt..he he.Framförd av Not the Nine O'clock News. (ni ser vilka...?)

Serien hade det dåliga namnet Inte Aktuellt i Sverige och gjordes mellan 1979-1982. Denna från 1981. Enligt info så finns denna och andra scetcher också att köpa på vinyl som heter Hedgehog Sandwich

Av Gundozer - 6 november 2011 17:41

Denna skiva innehåller en av deras många Hit låtar. Let's go to bed från mini-Lp The Walk kom då de nyss gett ut Pornography och Robert Smith kände att han ville göra lite egna grejer utan gitarristen Simon Gallup (de hade varit i slagsmål på en bar)men fortfarande under namnet the Cure.
Värdet på denna torde ligga kring 50 kr i normalskick, då många gillar och samlar på the Cure. Dock känns de helt ute nu för tiden så du kanske hittar den för 20 kr.

A-Let's go to bed
B-Just one kiss


Category: 7" Alternative
Fiction Fics 17 /1982


Trevligt det soundet the Cure skapade. Älskade detta några år ca 1989-1992...och sen räckte det på ett tag. Lyssnar några gånger per år nu och blir alltid både glad och nostalgisk.
Se ett tidigare inlägg med en historia om min mor och en The Cure skiva :
http://backinblack.bloggplatsen.se/2011/03/21/4909764-101-the-cure/

Av Gundozer - 3 november 2011 23:06

Här satt jag och tänkte skita i den skivan då jag läst förhandsomtalandet och förhandskritiken....men så råkade jag snubbla över låten the View och är såååå glad för detta låter ju riktigt riktigt bra ! Wow vilken låt och uppbyggnad osv. Kommer nog skaffa skivan. Äntligen en Metallicaskiva som jag vill lyssna på igen! De senaste 5 har jag bara lyssnat på av pliktkänsla känns det som.

Det är såklart inte Thrash, Speed metal osv, men en bra mix av Alternative/Metal något som lätt kunde getts ut på tex Alternative Tentacles och det påminner tex lite om det Christian Lunch gjorde och lite Jello Biafra grejer. Tungt och "konstnärligt"- ja på ett positivt sätt ! Och att det låter lite 90 tal tilltalar mig själv om det ju är lite konstigt att de väljer göra detta, men dom om det. Hoppas hoppas resten håller måttet då..eller minst 3-4 låtar till. hörs....


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg




Instagram



Daglig Dose

Skapa flashcards