HARDKÅRE

Alla inlägg under februari 2011

Av Gundozer - 12 februari 2011 18:43

  

Accept -Eat the Heat

Snacka om dålig skiva och musik ! Ja sorry om det finns någon där ute som gillade detta, men det finns inte mycket gott att säga om denna skiva som spelades in 1988. OK, det kanske är att slå in öppna dörrar då detta är första skivan utan Udo och i en tid då hårdrock var inne i en period med pudelrock och ganska så radiovänliga låtar.

 Många band som försvann här och många skivbolag som tvingade band att ge ut mesiga skivor. Men här är det sååå mycket som gått snett. Jag räknar med sångaren har fått göra låtarna och någon producent har fått lägga till ett "modernt" och anpassad sound -för det låter inte som Accept i mycket mer än något riff i 1-2- låtar. Utöver detta är själva låtarna usla och det är som i tidigare inlägg här om kalkonfilm, att det är just kalkon-musik och man/jag lyssnar sig igenom låtarna med ett litet leende och en undran om "hur tänkte de nu" för det är tex. låtar i princip utan refräng och otroligt lama melodier. Det finns en nästan 9 minuter lång ballad som tar över 2 minuter innan det kommer in lite trummor, och sedan är det 2-3 likadana gitarrsolo och samma text och sång hela tiden -helt otroligt dåligt. Annars låter det som "första bandet och "nu-snickrar-vi-ihop-en-låt-på-1-2-3-och-är-nöjda-med-det". Stilen är med godvilja någonslags snäll-hårdrock och tänk Whitesnake, Krokus, Kix, Magnum och Stryper och deras sämsta låtar i en blender -då får du detta resultatet.

Och ljudet..zzzzzz ! Trummorna låter som de har blivit pålagda digitalt eller mixtrade med. Basen hörs inte alls och varför det är två gitarrister är en gåta då det verkar finnas riff och solo för ungefär en halvtidstjänst.
Ja -jag ska inte fundera och slakta så mycket mer, men det ÄR alltså tre riktiga originalmedlemmar från Accepts storhetstid med på denna skiva..

EN låt är nästan bra då den har lite mer tempo, själv om den är ganska tjatig enformig.Det är sista låten D-Train. Så denna skiva är liksom som andra skivor där man lägger sämsta låten/en ballad sist -bara att man vänder på det och lägger alla sämsta låtar först, och sedan avslutar med den minst dåliga.(?)

Bandet gjorde en fiasko-turne och sparkade sångaren och UDO kom med på några skivor igen, för att sedan sluta igen och nu är deras andra skiva utan UDO ute och har fått ganska ok kritik. Själv har jag inte hört tillräckligt för att kommentera den.


Jag har annars skrivit om deras bästa skiva Breaker här tidigare..


Fundering : Kan det vara här bandet Heat har fått sitt namn och inspiration ifrån .ha ha ha ha ! (?)


RCA 1989
Category: CD Hardrock

Av Gundozer - 11 februari 2011 13:13

  TURBULENCE 3 Heavy Metal Thunder
Måste bara ge tips om en film. Den är ganska dålig-men just sånna Kalkonfilmer kan vara roliga också, och här har du en med "påklistrad" Hårdrocks-tema. Det handlar om en rockstjärna som ska spela en avskedskonsert i ett flygplan för speciellt inbjudna fans och diverse tv och internet sända grejer. Ja det blir komplikationer och folk dör och någon är inte de de utger sig att vara osv. Good guys och bad guys, och good guys som blir bad guys, och snälla tjejer och tuffa tjejer och ärliga män..osv. 5 skådisar jag faktikt känner igen og inte såå liten budget.(Rutger Hauger, Joe Mantegna, Craig Sheffer, Gabrielle Anwar och en snygg brud till "vad hon nu heter" men som jag känner igen från spelet "Command & Conquer: Tiberian Sun" -he he) Han som spelar Slade är visst en "riktig" artist och heter John Mann.

"Heavy metal-stjärnan Slade Craven har planerat för den ultimata avskedskonserten, men något går fel och slutar i ett

bloddrypande kaos....."

Det som är sämst ur hårdrockstema-vinkeln är som det ofta blir i filmer att kläd och hårstilen på "hårdrockarna" är en mix av cyber-punk, Black-Metal och Mupparna. Ungefär som skurkarna i Polisskolan, men med lite moderna extrautrustning. Musiken som spelas är som en slags snäll variant av Marilyn Manson/INXS -så inte mycket Metal där inte. Handlingen är som en vanlig tv-deckare, med snabba lösningar och ologiska intriger.
Ja du måste se den !!
  
Jag ser en rolig liten koppling här till Saxon då de ju har en låt som heter Heavy Metal Thunder OCH en annan som handlar om en 747. (747-Strangers in the night )


se en liten grej :
 



Utgiven 2001. Lions Gate production /Scanbox

Av Gundozer - 11 februari 2011 10:26

 
Rainbow-I surrender

Från skivan Difficult to cure som nog var den första jag ägde med Rainbow. Ganska så snäll, radiovänlig och melodiös hårdrock anpassad för amerikanska marknaden (?) Roligt med denna låt är att den är skriven av artisten/sångaren Russ Ballard som också skrev låten Since you've been gone. Han skrev flera kända låtar bla. God gave rock'n roll to you som ju sedan Kiss gjorde cover på och fick en Hit med. Men det är alltså Joe Lynn Turner som sjunger här på skivan efter att Graham Bonnet hoppat av precis när de börjat spela in.
En annan rolig grej med denna singel är B-sidan som är felstavat på tyska. Inte att jag kan tyska så bra så jag vet skillnaden men det står "Vielleicht Das Nächster Zeit" på denna singel men det ska vara "Vielleicht Das Nächste Mal", detta blev rättat på nyare utgåvor. -och inte spelar det så stor roll vad den heter då det är en intrumentalt sömnpiller (hissmusik?).


A- I surrender
B- Vielleicht Das Nächster Zeit (Maybe next time)


Rainbow alltså...Helt ok band, men jag kom liksom aldrig in i att de skulle vara ett av de hetaste bandet. Har och hade flera skivor, för de fanns ju hela tiden med i tidningar, samlingsskivor hemma hos kompisar. Inte bästa bandet, men de var självklart en viktig del av helheten på 80 talet. Själv gillade jag faktiskt tiden efter Dio bättre och tycker Dio är bättre solo än i Rainbow. Och om jag ska välja en Rainbow skiva så väljer jag nog Straight beetween the eyes eller Difficult to cure. Bra låtar och skivor fanns det, och verkligen bra bandmedlemmar!
Du kan ju söka på wikipedia osv och se alla kända vokalister och kopplingar till diverse band och musiker...och ja, det spelas en och annan låt på 106,7 Rockklassiker..he he.


Polydor 1981
Category: 7" Hardrock

Av Gundozer - 11 februari 2011 10:21


Rainbow -Can´t happen here

En av deras klart bästa låtar på a-sidan. Bra fart och bra mix av flera rock-stilar. Deep Purple/Whitesnake/Rainbow-stuk, southern-rock + bra gitarrspel med mycket sång (vokal+kör). B-sidan är också bra.


A- Can't happen here
B- Jealous loverDenna skivan har jag med två olika omslag/utgåvor. Den ena är uk/Int. Den andra tysk. Roligt att det är bilder från samma fotoshoot, men inte samma bild. Det finns också tour-dates på den tyska.
  





Polydor 2095 381 /1981
Polydor POSP 251 /1981

Category:7" Hardrock

Av Gundozer - 8 februari 2011 09:27

Hello there Debbie Harry !

Deborah Harry född 1945. Vilken härlig stil på henne och hennes sång. Jag har alltid gillat Blondie lite,och det är inget jag skäms för. Det jag borde skämmas för är väl at jag aldrig köpt några skivor med bandet. Hon och bandet var med i New Yorks musikmiljö samtidigt som allt hände där på 70 talet och ansågs vara både punkiga och "new-wave-iga" men det är ganska mycket vanlig rock/pop och senare disco blandat med lite attityd och punkigt sound. Men Debbie Harry ja, hon har en stil som är både fotomodell/överklasstjej, men också sårbar och skrikig/tuff med element av Marilyn Monroe och "Biker-chick".
Favoritlåt är (live versioner)av Rip her to shreds där hon verkligen låter som hon menar det -he he.
Annars är ju Call Me ganska bra tex. Jag hade annars gärna vilja sett och hört henne i ett hårdare band för det är ju hennes sång som är det bästa med gruppen Blondie, medans musiken bara får godkänd, men lite

sent för det nu när hon är över 60 år gammal kanske.

Hon har hållt på med annat än Blondie, men verkar åter vara på gång med andra eller tredje återkomsten med det bandet nu 2011. Finns info om tv/film jobb också, men inget jag minns i farten -minns du ? (se länk)
http://www.filmreference.com/film/46/Deborah-Harry.html

Av Gundozer - 7 februari 2011 20:21

OK...konstiga saker kan man hitta på youtube.
Här är alltså en snabb/poppig (?) version av Smells like Teen Spirit (Nirvana) framförd av ett japanskt band som eventuellt heter B-dash. Lite osäker på just vad bandet heter. Jag TROR de/han sjunger den på engelska. Inte så dålig som låt, men he he.ja. Lyssna själva, jag tycker det låter lite samiska på något charmigt sätt..




En annan Nirvana cover framförs på lika dålig engelska
av Miyavi. Låten Blew.

Texten och originalversionen finns här :
http://www.lyrics.com/blew-lyrics-nirvana.html

Av Gundozer - 7 februari 2011 13:44

Sword- Metalized

Underskattad band från 80 talet. Kom att tänka på dom nu när ett relativt nytt band har gjort sig kända under detta namn -och ja det finns ännu flera band med samma namn. Ganska fantasilöst namn alltså.




-men denna skiva minns jag var lite av en WOW-upplevelse for mig när den kom 1987. Det är ett fett ljud och musiken är en slags Thrash metal med sleaze rock vibbar eller som Metallica/Slayer+ Iron Maiden/Savatage med lite Mötley Crüe/Ratt låtar. Ja det låter väl sådär i teori men jag gillar skivan skarpt, och det är flera underbara låtar som för evigt har fastnat hos mig. Har inga flera skivor med dom, men menar å ha lyssnat på deras andra och sista skiva som var mesigare och sedan gett upp bandet...men ofta tagit fram denna skiva. Bandet kom från Kanada och fick spela förband för Metallica och turnerade med Motörhead, men sedan verkade de bara ha lagt ner efter andra skivan som kom 1989 -det var väl Grungen som tog död på denna sortens musik ?


  
Första låten F.T.W (Follow the wheel) är skön med intro och uppbyggnad och lite Iron Maiden gung -senare i låten är det en härlig smaklös men passande gitarrsolo medans man hör en Harley startas i bakgrunden..hehe.
Annars är låten Dare to spit jäkligt tuff med skrikig gitarr och ett break som startar någonslags Mercyful Fate liknande gung. Evil Spell har massor med Mercyful Fate/Black Sabbath/Doom känsla. Outta of

control är snabb och nästan punkig/Hard-ons. Låten Runaway har Metallica riff i refränget och sången(?) Where to hide är kanske bästa och tightaste låten..Ja jag kan nämna flera låtar man som sagt är detta ett band med bra ljud, bra låtar och inspiration från flera olika metalband/stilar...Sök upp eller köp om du hittar!



 
Lyssna på Evil Spell


GWR / GWLP 10 1987
Category: LP Hardrock

Av Gundozer - 6 februari 2011 20:20

Ja det var ju synd och helt klart oväntad.
Skriver inte om hans historik osv just nu, ville mest påminna om mina egna inlägg från 4 och 5.januari i år ang. samarbeten mellan Gary Moore och Phil Lynott bl.a skivan Spanish Guitar. Han verkade gilla spanien, där han avled på semester.


Länk inlägg 78
Länk inlägg 79


Eller använd sökfunktionen



Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg




Instagram



Daglig Dose

Skapa flashcards