HARDKÅRE

Direktlänk till inlägg 6 november 2010

61) Dead Kennedys

Av Gundozer - 6 november 2010 15:36

Dead Kennedys -Plastic Surgery Disaters
Jag har väntat med att skriva om denna -och det blir svårt att hålla det kort för det är favoritskivan i mitt liv. Den har allt när det gäller musik, texter, omslag, detaljer, minnen osv.


Dead Kennedys har ju gjort nästan bara bra grejer, och jag har det mesta de gjort- men jag menar de "peakade" här. Jag funderade innan jag skrev detta på vilka låtar jag skulle framhäva men så fort jag hör en blir det den, och så nästa och nästa...MEN ok: Hela Riot hur den byggs upp och texten som ÄR som att bevittna en riktig riot är fantastisk, och Trust your mechanic "Gonna rip you off!"...och When-will-you-crack...when-will-you-crack...i Well Paid scientist. Puuuh..jag får gåshud och tårar i ögonen. I I I i aam the owl..spin spin spiiinnn..., runrunrunrunrunrun from the fire ! Nej jag kan inte skriva om denna skiva -jag måste lyssna och det borde alla göra 100 ggr per år ungefär.


(Två av många sköna sidor)

Jag lyssande på denna i en period där jag upptäckte mycket punk och hårdare hårdrock -och det var en befrielse att höra denna ilska och insikt med finess som stod ut i "bruset" från andra band som mest hyllade alkohol, party, brudar och "rock'n roll". Visst var det samhällskritik i vissa andra amerikanska band och självklart i engelska punkband -men inte på samma sätt. Dead Kennedys är och var bäst på texter och helhet.  (Bad Religion ligger nästan på samma nivå i texter)


(Texter)


    

Jag har en finsk utgåva verkar det -har inte tänkt så mycket på det tidigare, men för att inte slita mer på den ska jag nog köpa en nyutgåva snart -och gärna en amerikansk då. Utrolig fin konst medföljer i booklet på över 20 sidor, med texter såklart vilket förhöjer lyssningen då man kan följa dessa enormt bra texter med humor och stark kritik mot Usas regering, samhället, politik, religion, rednecks, fuskare, egoister osv.

Dead Kennedys på denna skiva är Jello Biafra, East Bay Ray, DH Peligro, Klaus Flouride ! Jello Biafra slutade i bandet eller de la egentligen ner hela grejen 1986. Dead Kennedys har dock fortsatt turnera utan Jello Biafra på 2000 talet, men inte gjort någon ny musik (vad jag vet)
Så det "riktiga" Dead Kennedys fanns mellan 1978-1986 -enligt de flesta, men med många band funkar musiken också med annan sångare, men just här har jag svårt se detta-men har ej heller aldrig sett det ;)

Alternative Tentacles Virus 27-Statik /STAT LP 11
1982


Category: LP Punk

 
 
Ingen bild

isotoper.bloggnorge.com

6 november 2010 16:09

Bra artikkel dette. Jeg tenkte jeg skulle skrive mer enn hva jeg gjorde, men gikk for den forenklete utgave. Uansett er det en av verdens beste album.

Gundozer

6 november 2010 16:28

Tuller du ! ha ha I Love you. Jeg hadde ikke sett at du skrev om denne plata i dag. Jeg sjekket jo din blogg i går og i formiddag da jeg kommenterte Mastodon -men ikke etter at du skrev. Helt UTROLIG -det må da bety noe !? Lotto-Gevinst?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gundozer - Torsdag 20 sept 14:16


Har köpt på mig diverse musik DVD. Många andra har jag sett t.ex. Thin Lizzy, Deep Purple, Sodom, Pantera och Ac/Dc m.m.  - men har fortfarande dessa som jag aldrig finner tid att se, men vill ju varje gång jag "hittar dom". Tyvärr inte i dag heller....

Av Gundozer - Lördag 15 sept 13:20

Feeling allright with the crew....Born rocker, Die rocker osv. Klassiker och roligt på Kraken på Stockholm Punk Rock Weekend 2018. Var där och såg alla fem banden. Drack några Cider och några Vodka. Bäst som helhet var väl 999 med ett bra proffsigt g...

Av Gundozer - Måndag 3 sept 22:56


Crucifyre (S)och Incantation (US)Två band som jag i ärlighetens namn inte hade koll på -utan jag hade förberett mig med att lyssna på några skivor på spotify senaste veckan. Ska inte dra det så långt, men det var ganska lite folk, kanske 80 pers(?) j...

Av Gundozer - Söndag 2 sept 11:01


Anyone? Används denna "Bloggplatsen.se" av någon liksom typ nu för tiden?Hoppas de inte går i konkurs och lägger ner, för jag har jäkligt mycket sparat /minnen angående musik här och inte någon back up på informationen. Är väl bara viktigt för mig, m...

Av Gundozer - Lördag 1 sept 22:56

Alla tiders favorit...rock/synth/soft rock..mmmmmmed saxofon å grejer. Denna låten har jag alltid gillat. ...


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se