HARDKÅRE

Direktlänk till inlägg 6 november 2010

61) Dead Kennedys

Av Gundozer - 6 november 2010 15:36

Dead Kennedys -Plastic Surgery Disaters
Jag har väntat med att skriva om denna -och det blir svårt att hålla det kort för det är favoritskivan i mitt liv. Den har allt när det gäller musik, texter, omslag, detaljer, minnen osv.


Dead Kennedys har ju gjort nästan bara bra grejer, och jag har det mesta de gjort- men jag menar de "peakade" här. Jag funderade innan jag skrev detta på vilka låtar jag skulle framhäva men så fort jag hör en blir det den, och så nästa och nästa...MEN ok: Hela Riot hur den byggs upp och texten som ÄR som att bevittna en riktig riot är fantastisk, och Trust your mechanic "Gonna rip you off!"...och When-will-you-crack...when-will-you-crack...i Well Paid scientist. Puuuh..jag får gåshud och tårar i ögonen. I I I i aam the owl..spin spin spiiinnn..., runrunrunrunrunrun from the fire ! Nej jag kan inte skriva om denna skiva -jag måste lyssna och det borde alla göra 100 ggr per år ungefär.


(Två av många sköna sidor)

Jag lyssande på denna i en period där jag upptäckte mycket punk och hårdare hårdrock -och det var en befrielse att höra denna ilska och insikt med finess som stod ut i "bruset" från andra band som mest hyllade alkohol, party, brudar och "rock'n roll". Visst var det samhällskritik i vissa andra amerikanska band och självklart i engelska punkband -men inte på samma sätt. Dead Kennedys är och var bäst på texter och helhet.  (Bad Religion ligger nästan på samma nivå i texter)


(Texter)


    

Jag har en finsk utgåva verkar det -har inte tänkt så mycket på det tidigare, men för att inte slita mer på den ska jag nog köpa en nyutgåva snart -och gärna en amerikansk då. Utrolig fin konst medföljer i booklet på över 20 sidor, med texter såklart vilket förhöjer lyssningen då man kan följa dessa enormt bra texter med humor och stark kritik mot Usas regering, samhället, politik, religion, rednecks, fuskare, egoister osv.

Dead Kennedys på denna skiva är Jello Biafra, East Bay Ray, DH Peligro, Klaus Flouride ! Jello Biafra slutade i bandet eller de la egentligen ner hela grejen 1986. Dead Kennedys har dock fortsatt turnera utan Jello Biafra på 2000 talet, men inte gjort någon ny musik (vad jag vet)
Så det "riktiga" Dead Kennedys fanns mellan 1978-1986 -enligt de flesta, men med många band funkar musiken också med annan sångare, men just här har jag svårt se detta-men har ej heller aldrig sett det ;)

Alternative Tentacles Virus 27-Statik /STAT LP 11
1982


Category: LP Punk

 
 
Ingen bild

isotoper.bloggnorge.com

6 november 2010 16:09

Bra artikkel dette. Jeg tenkte jeg skulle skrive mer enn hva jeg gjorde, men gikk for den forenklete utgave. Uansett er det en av verdens beste album.

Gundozer

6 november 2010 16:28

Tuller du ! ha ha I Love you. Jeg hadde ikke sett at du skrev om denne plata i dag. Jeg sjekket jo din blogg i går og i formiddag da jeg kommenterte Mastodon -men ikke etter at du skrev. Helt UTROLIG -det må da bety noe !? Lotto-Gevinst?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gundozer - Tisdag 22 maj 09:05

Under rubriken : "Udda låtar man minns, och som kanske inte var riktigt bra eller i den stil man brukade lyssna på, men som man gillade" Där hittade jag för ett tag sedan denna Single med artisten Jona Lewie och låten You'll always find me in the kit...

Av Gundozer - Söndag 29 april 16:18


Gick dag 1 på denna festival. 6 band. 3 var bra, 2 var ok, 1 var tråkigt.Bäst var Scumbag Millionaire, Bitch Queens och The Hip Priests. Ok var Hawkins och Demons, tråkigast var The Imperial State Electric. Det fanns alkohol, roligt folk och hej å hå...

Av Gundozer - Måndag 9 april 12:59


Var runt med familjen i Riga för första gång i helgen. Många bra och trevliga uteställen och kafeer. Positiv grej att det faktiskt för det mesta spelades ok musik på de olika ställen i radion eller playlist. Mycket hårdrock eller iallfall blandat nyt...

Av Gundozer - Söndag 11 mars 17:25

Deras bästa, näst bästa eller tredje bästa -ja det är svårt med så många bra skivor. En "helgjuten"" skiva med mycket fart och bra melodier och texter så klart. Bad Religion - No ControlNu har jag hört skivan så många gånger så jag tycker låtarna hör...

Av Gundozer - Måndag 26 feb 15:57


Skrev tidigare ett inlägg om Bad Religion-No substance och lite mer om Bandet osv på bloggen 2010 och kommer behöva skriva om flera av deras skivor -men nu väljer jag att nämna deras sämsta skiva. The New America  Ja det måste det ju vara så, eller? ...


Om mig och musik -mycket från 80-90 talet.

THE presentation:

senaste

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
InstagramDaglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se