HARDKÅRE

Direktlänk till inlägg 6 november 2010

61) Dead Kennedys

Av Gundozer - 6 november 2010 15:36

Dead Kennedys -Plastic Surgery Disaters
Jag har väntat med att skriva om denna -och det blir svårt att hålla det kort för det är favoritskivan i mitt liv. Den har allt när det gäller musik, texter, omslag, detaljer, minnen osv.


Dead Kennedys har ju gjort nästan bara bra grejer, och jag har det mesta de gjort- men jag menar de "peakade" här. Jag funderade innan jag skrev detta på vilka låtar jag skulle framhäva men så fort jag hör en blir det den, och så nästa och nästa...MEN ok: Hela Riot hur den byggs upp och texten som ÄR som att bevittna en riktig riot är fantastisk, och Trust your mechanic "Gonna rip you off!"...och When-will-you-crack...when-will-you-crack...i Well Paid scientist. Puuuh..jag får gåshud och tårar i ögonen. I I I i aam the owl..spin spin spiiinnn..., runrunrunrunrunrun from the fire ! Nej jag kan inte skriva om denna skiva -jag måste lyssna och det borde alla göra 100 ggr per år ungefär.


(Två av många sköna sidor)

Jag lyssande på denna i en period där jag upptäckte mycket punk och hårdare hårdrock -och det var en befrielse att höra denna ilska och insikt med finess som stod ut i "bruset" från andra band som mest hyllade alkohol, party, brudar och "rock'n roll". Visst var det samhällskritik i vissa andra amerikanska band och självklart i engelska punkband -men inte på samma sätt. Dead Kennedys är och var bäst på texter och helhet.  (Bad Religion ligger nästan på samma nivå i texter)


(Texter)


    

Jag har en finsk utgåva verkar det -har inte tänkt så mycket på det tidigare, men för att inte slita mer på den ska jag nog köpa en nyutgåva snart -och gärna en amerikansk då. Utrolig fin konst medföljer i booklet på över 20 sidor, med texter såklart vilket förhöjer lyssningen då man kan följa dessa enormt bra texter med humor och stark kritik mot Usas regering, samhället, politik, religion, rednecks, fuskare, egoister osv.

Dead Kennedys på denna skiva är Jello Biafra, East Bay Ray, DH Peligro, Klaus Flouride ! Jello Biafra slutade i bandet eller de la egentligen ner hela grejen 1986. Dead Kennedys har dock fortsatt turnera utan Jello Biafra på 2000 talet, men inte gjort någon ny musik (vad jag vet)
Så det "riktiga" Dead Kennedys fanns mellan 1978-1986 -enligt de flesta, men med många band funkar musiken också med annan sångare, men just här har jag svårt se detta-men har ej heller aldrig sett det ;)

Alternative Tentacles Virus 27-Statik /STAT LP 11
1982


Category: LP Punk

 
 
Ingen bild

isotoper.bloggnorge.com

6 november 2010 16:09

Bra artikkel dette. Jeg tenkte jeg skulle skrive mer enn hva jeg gjorde, men gikk for den forenklete utgave. Uansett er det en av verdens beste album.

Gundozer

6 november 2010 16:28

Tuller du ! ha ha I Love you. Jeg hadde ikke sett at du skrev om denne plata i dag. Jeg sjekket jo din blogg i går og i formiddag da jeg kommenterte Mastodon -men ikke etter at du skrev. Helt UTROLIG -det må da bety noe !? Lotto-Gevinst?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gundozer - Söndag 11 mars 17:25

Deras bästa, näst bästa eller tredje bästa -ja det är svårt med så många bra skivor. En "helgjuten"" skiva med mycket fart och bra melodier och texter så klart. Bad Religion - No ControlNu har jag hört skivan så många gånger så jag tycker låtarna hör...

Av Gundozer - Måndag 26 feb 15:57


Skrev tidigare ett inlägg om Bad Religion-No substance och lite mer om Bandet osv på bloggen 2010 och kommer behöva skriva om flera av deras skivor -men nu väljer jag att nämna deras sämsta skiva. The New America  Ja det måste det ju vara så, eller? ...

Av Gundozer - Torsdag 22 feb 14:02


YESSH! Vilken härlig överraskning jag fick i brevlådan i dag. Makalös ungersk folkmusik /dansband från 80 talet, tuff artist med cigg, dricka, tatuering och spade (!) i ett snyggt och ovanligt kassettfodral.   Tack the usual suspects. Vet inte ve...

Av Gundozer - Söndag 11 feb 19:48

OJ vilken härligt dålig = bra video och låt. Ja det är ju bara så skönt att hitta dessa guldkorn från förr på youtube. Skulle gärna hitta den på vinyl också, men i detta fallet är ju videon så passande dålig så det blir bra! Låten inspelad 1969 men u...

Av Gundozer - Lördag 10 feb 14:02


TV21 - On The RunSom vanligt roligt med nya upptäckter. Nu hittade jag detta band på någon samlingsskiva på spotify, och beställde direkt en singel med bästa låten. Verkar vara ett skotskt band detta som jag tycker påminner om The Jam, The Undertones...


Om mig och musiken -gärna från 80-90 talet.

THE presentation:
Köpa skivor på Discogs?
 Aldrig
 Varje vecka
 Varje månad
 Varje halvår
 Provat 1-2 gånger
 Tack för tipset
 Vad är Discogs?

This is...

senaste

Donera pengar för läst blogginlägg
><

Andra som e som oss

Statistik och gästbok

Donera några kronor?

Jag har lagt ner massor med timmar på detta med bloggen. Donera några kronor?
Donera pengar för läst blogginlägg

Hitta grejer här då...

Förr i tiden...

Div info.

restprodukter

Donera pengar för läst blogginlägg
Instagram <-
Daglig Dose

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se